Dessert og sødt

Chiaalamande med jordbærsovs

Denne lækre opskrift er et dejligt alternativ til den traditionelle risalamande! Den indeholder færre kulhydrater, da den er lavet uden ris samt mindre sukker. Sovsen kan du sagtens lave på andre bær end jordbær - og prøv også at smække nogle krydderier i, hvis du er til det. Bon appetit - og husk nu den hele mandel!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
Til 10 små (og artige) eller 6 store portioner

Grød 

Sovs 

1. Bland chiafrø med mælk, skyr, stevia og vanilje, og lad det trække minimum 20 minutter. Rør rundt efter 10 minutter.

2. Pisk fløden stiv i en skål og rør de øvrige ingredienser i. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis grøden skal være tyndere.

3. Giv jordbær og vanilje et opkog, og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter til sovsen er dejligt tyk.

4. Og husk så den hele mandel, hvis du bruger den til en dessert.

MK principperne
Hvis du tager en lille portion, som svarer til 1/10 af hele portionen (ca. 80 gram), så vil retten udgøre en portion fedtkilde til dit hovedmåltid samt 1/2 stk frugt. Hvis du tager en fuldvoksen portion, så er retten et nydelsesmåltid.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne