Fastelavnsboller
Fastelavnsboller er noget der hører sig slutningen af vinteren til. Men man kan altså sagtens spise dem resten af året. Især hvis man bare elsker dem. Her får du en opskrift på en version med kun en smule sukker og hvis du ønsker den glutenfrie, så kan det også lade sig gøre.
Boller
- 50 g smør
- 1 1/2 dl mandeldrik
- 25 g gær
- 2 stk. æg
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. fiberhusk
- 1 knsp. stevia
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. vaniljepulver (kan udelades)
- 6 dl fuldkornsmel
Pynt
- smeltet 75% mørk chokolade
- frysetørrede bær (kan udelades)
1. Smelt smørret, og kom det herefter i en skål sammen med mandelmælken. Tjek med en lillefinger, at det har kropstemperatur og ikke er for varmt.
2. Rør gær ud i blandingen, og tilsæt de øvrige ingredienser på nær melet. Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring.
3. Når dejen er fast og kun klæber en lille smule, skal der ikke mere mel i og den skal derefter hæve i 30 minutter.
4. Rør imens ingredienserne til remoncen sammen i en skål.
5. Tænd for ovnen på 175 grader.
6. Rul dejen tyndt ud (så bollerne ikke bliver tørre) i en rektangel. Tilsæt evt. mere mel hvis dejen klistrer meget.
7. Del dejen i 12 kvadrater. Kom en klat remonce på hver firkant, fold hvert hjørne ind mod midten, så bollen bliver lukket, og læg bollerne på en bageplade med lukningen nedad.
8. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter.
9. Pynt med smeltet chokolade, og drys med frysetørrede hindbær.
Det børnevenlige twist
Kan fryses og du kan også lave din egen hjemmelavede creme og komme i dem.