22. mar 2020 Træning

Har yoga overtaget det populære løb?

Hot yoga, ashtanga yoga, yin yoga, vinyasa, restorativ yoga osv. Der findes et hav af forskellige yoga-former og danskerne er vilde med det. Faktisk så vilde, at man som løber, begynder at føle sig lidt truet af yoga-folket – spændende at se, om de kommer til at overtage pladsen som den mest populære træningsform i Danmark.

Grunden til yogas popularitet skal findes i dels, at folk går ned med stress som aldrig før, og man ved, at der er en sammenhæng mellem mindre stress og dét at dyrke yoga. Vi får ro på kroppen, får bedre kontakt til os selv og får trænet kroppen på en blidere måde – især hvis du vælger de mere afslappende yoga-former. Derudover er yoga også blevet en populær træningsform for løbere, da mange oplever mindre skader og bedre løbestil, når de begynder til yoga. Med andre ord kan yoga mange ting og er for alle.

Fordele ved yoga er mange. Udover at forebygge stress og give dig en mere smidig krop, viser en del studier ligeledes at yoga kan være med til at forebygge depressionssymptomer. Så der er god grund til at afprøve en omgang yoga eller hot yoga, når vi går den mørke tid i møde, eller som nu, er utroligt meget indenfor pga. Covid-19.

Men yoga udelukker skam ikke løb og omvendt. Selvom de to motionsformer på mange måder er hinandens modpoler, er de ideelle at kombinere. Som løber kan yoga give dig smidige muskler, led og øge din restitution. Derudover styrker yoga din balance og dine fodled samt forbedrer din præstationsevne. Som yogaudøver kan løb være et godt supplement til konditionstræningen, som er godt for hjerte og kredsløb. Kombinationen af løb og yoga er derfor et perfekt makkerpar!

Michelle Kristensen træner

Hvis du har brug for en ekstra omgang varme, når efteråret begynder at snige sig på, så er hot yoga den helt rigtige træningsform for dig. Træningen foregår i en 37-40 graders varm sal og der er derfor sved garanti. Hot yoga har den fordel frem for andre yoga former, at kroppen er så opvarmet at du kan gå dybere ned i øvelserne og dermed blive mere smidig. Men husk at drikke nok undervejs – især før og efter du træder ind i den varme sal.
Så der er ikke noget at sige til, at yoga er ved at snige sig ind på listen over power træningsforme!

Yoga kan også sagtens fungere glimrende som en aktivitet til en “aktiv pause”, hvis man som jeg, sidder utroligt meget ned foran en computerskærm. Så hvis du har en yogamåtte, eller faktisk bare et håndklæde, kan du sagtens smide et par solhilsener ind i din 10-minutters pause. Det er faktisk noget så rart, lige at blive strukket igennem sine ikke så smidige led!

Fortsat god søndag! Jeg vil nyde min med en kop kaffe og en lille omgang yoga i haven.

Xx Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld