25. apr 2020 Træning

Kom godt igang med styrketræningen

Har du, ligesom mange andre, lysten til at gå igang med styrketræning, men simpelthen ikke ved hvor du skal starte eller hvor du skal begynde?  At bestemme sig for at komme igang med at, f.eks., styrketræne, er det første og vigtigste skridt. Så længe du har taget dette valg, er du kommet virkelig godt fra start.

Vi kan ikke komme uden om at styrketræning er ekstrem vigtigt, hvis vi gerne vil have en krop der er stærk, stram og kan bevæge sig godt.
Der er rigtig mange kvinder der meget let hopper over styrketræningen alene af den grund, at de ikke føler de får noget ud af det. De kan nemlig ikke stå og kigge på et display og se hvor mange kalorier de forbrænder under træningen, som de kan ved cardiomaskinerne som f.eks. på løbebåndet og crosstraineren. Styrketræning kan rigtig meget konditionstræning ikke kan. Det kan øge vores stofskifte betydeligt mere end konditionstræning, det kan forme vores krop i større grad end konditionstræning og det kan hjælpe os med at komme af med den (for nogle) irriterende appelsinhud.

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke ved hvor du skal starte, sådan helt praktisk. I vores “normale” hverdag, før corona, kunne vi sagtens tage ned i et fitnesscenter, og prikke en personlig træner på skulderen og spørge om hjælp. Og det ville også være det første, som jeg ville anbefale, hvis man var helt ny i squat- og lunges land.

I denne nye hverdag, er din egen kropsvægt guld, når det kommer til styrketræning. Jeg kommer herunder med et bud på et mindre træningspas, som man nemt kan udføre derhjemme.

Et træningspas kan være tilrettelagt således
  • Sørg for at varm godt op i led og muskler – tag en hurtig cykeltur eller lav dynamiske øvelser der får kroppen varm.

Kør herefter et træningspas, hvor du både styrketræner men også får pulsen op.

  • Lav en kombination af øvelser hvor du vælger 5 øvelser – 2 af dem skal være øvelser der får din puls op. Det kan f.eks. være sjip, høje knæ til bryst, burpees, mountain climbers eller jump squat (hvis du ikke ved hvordan de ser ud så søg efter dem på youtube).
  • Derudover skal du lave en øvelse for ben og balder som f.eks. squat, en for bryst som f.eks. armstrækning og en for ryggen som f.eks. row. Kør øvelserne igennem lige efter hinanden og lav hver øvelse i 30 sek. Når du har kørt alle øvelserne igennem holder du 1 min pause og kører så forfra igen. Øvelserne skal køres igennem 5 gange i alt.

MK træningscamp

MK træningscamp på appen “MK Universet”

Hvis det stadig er uoverskueligt at komme igang med at styrketræne, kunne en MK Træningscamp være noget for dig.

Træningscampen varer i 8 uger, og består af både cardio- og styrketræning. Cardiotræningen (der hvor du skal have pulsen op) er valgfri, men styrketræningen har jeg lagt for dig. Jeg træner endda med dig på video, hvis du ønsker at følge med mig i stedet for at kigge på et papir for øvelser.
Styrketræningen er med egen kropsvægt, så du skal ikke ud og investere i helt nyt udstyr, som vi slet ikke kan udtale.
Hvis du er mere nysgerrig på træningscampen, kan du læse yderligere om den her.
Næste MK Træningscamp starter op d. 3/5!

Husk at styrketræning er nødvendig for at stærk krop – og den stærke krop skal bære dig de næste maaaange år.

Xx Michelle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld