Mættende madpakker på nye måder

27. juli 2019

Reklame for Netto.

Den der kedelige madpakke kender vi alle, gør vi ikke? Jeg gør i hvert fald, og selvom jeg tagerhatten af for, at min far hver morgen lavede madpakker til min søster og jeg, så må jeg altså også bare konstatere, at de var DØDkedelige (undskyld far :)). Så i dag skal du have tips til, hvordan du kan peppe madpakken op.

Inden du får morgenkaffen galt i halsen, så jo – jeg mener det altså. Du kan godt brugesquashskiver som “sandwichbrød”. Bevares, der er ikke meget blødt over hver bid du tager, og det er heller ikke som at sætte tænderne i en skive brød. Men det kan altså noget. Grønt til ganen – det kan vi li’. Rugbrød er også sundt, tarmene elsker det, det er rig på fuldkorn og andre gode sager, men nogle gange er det dejligt at prøve noget nyt. I denne uge i din lokale Netto kan du få fat i de fine madpakker, som fås i diverse former, med rumopdeling og i forskellige størrelser, så tjek det endelig ud!

Mættende madpakker
4 personer

Æggesalat
2 æg
2 store avocadoer
1 dl hytteost
Lidt frisk chili, hakket
1 fed hvidløg, presset (kan udelades)
Saft og skal fra 1 økologisk citron
½ tsk. salt

“Brød”
4 skiver rugbrød eller 1 squash, halveret og derefter skåret i 4 skiver på langs

Gnavegrønt
Spis det du bedst kan li’ dertil.

Cashewdip
50 g cashewnødder
½ dl mælk
1 fed hvidløg (kan undlades)
5 cm frisk gurkemeje (kan undlades)
Saft og skal fra ½ lille økologisk citron
1 drys salt
Fremgangsmåde
Læg cashewnødderne i blød i minimum 30 min. inden brug. Hæld vandet fra og kom dem i en blender sammen med de resterende ingredienser og blend det hele sammen til en cremet ensartet masse. Hvis du skal have dip’en mere flydende, så kommer du mere mælk i.

Kog æggene i 8 minutter, pil dem og skær dem i mindre stykker. Mos avocadoerne og rør æg, avocado, hytteost, chili, hvidløg, citron og salt sammen. Fordel æggesalaten på 4 halve skiver rugbrød, top med karse, og læg de andre halve skiver rugbrød over, eller læg æggesalaten sammen med 2 skiver squash og top med karse. Spis gnavegrønt dertil og dyp dine grøntsager i din cashewdip.

Tip
Du kan bytte avocadoen ud med ekstra hytteost og komme en stor klat mayonnaise i, i stedet. Det smager altså også virkelig godt!

Friske rispapirsruller
2 personer

2 håndfuld af dine yndlingsgrøntsager
Evt. 4 jordbær, ½ æble eller andet frugt (kan undlades)
4 stk. rispapir
6 stk. økologiske frikadeller fra frost (fås i Netto)

Tilbehør
Gnavegrønt–mængden er op til dig og din sult

Peanutdip
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. sojasauce
Saft fra ½ appelsin
1 spsk. hakket jalapenos fra glas(kan undlades, hvis du ikke kan li ́ stærke ting)
5 spsk. vand

Fremgangsmåde
Skær grøntsager og evt. frugt i ønskede størrelser. Stykkerne må ikke være for store. Læg rispapirstykkerne i vand et kort øjeblik, og kom dem derefter over på et fugtigt viskestykke, eller et stykke bagepapir med lidt vand på. Kom grøntsagerne og frugten på dit rispapir og rul dem sammen. Blend alle ingredienserne sammen til din peanutdip. Hvis du vil have den mere tyk, så drop noget af vandet. Hvis du vil have den mere tynd, så kom ekstra vand i. Kan du ikke li’ den stærk, så undlader du jalapenos.
Voilá! Så er der frokost. 2 rispapirsruller med 3 frikadeller, gnavegrønt og en dip til at dyppe dine ruller og grøntsager i.

Bon appetit!

Del: