Mit værksted og nye rutiner
28. feb 2019 Ikke-kategoriseret

Mit værksted og nye rutiner

Det er længe siden jeg har pippet op herinde på bloggen. Og det er der god grund til.
For det første er der smæk på kalenderen, efter jeg kom retur fra detox forløbet. Jeg har sammen med teamet skulle færdiggøre MK online magasinet, som udkommer på lørdag. Det kommer altid bag på mig, hvor lang tid det egentlig tager at flette sådan et magasin sammen. Især når bossen liiiige tænker, at der da skal være lidt mere kød på magasinet denne gang. Hun er sgu svær at holde i ørene hende bossen, ha! Men til gengæld er jeg meget stolt af det magasin, vi sender ud den 2. marts. Det oser af inspiration og viden, hvis du spørger mig. Du kan se indholdet i magasinet her.

Derudover har jeg knoklet med at få afleveret 150 tætskrevne A4 sider til mit forlag. Min nye bog er i gang med den helt store rette omgang og der er en del kommunikation frem/tilbage omkring teksten og opskrifterne. Men om 2 uger ryger den i trykken, HALLELUJA! Så kan jeg ikke gøre andet end at vente. Jeg er meget spændt på den bog!
Så er der de skønne MK campere! 630 mennesker der er startet på deres uge 2 af MK online campen. De fylder vores forum med energi og jeg er meget taknemmelig for, at MK camperne er så søde ved hinanden og deler ud af god, positiv energi!

MIT VÆRKSTED

Spørg mig ikke hvad der sker for de tulipaner der?! Man skulle tro der var stormvejr i min lejlighed, haha. Og ja – jeg opdagede det først efter billedet var taget! 

Alt dette og mere til er gået ud over bloggens indhold. Men generelt har jeg også brug meget tid på at overveje hvilken retning MK egentlig skal i og hvordan jeg fungerer bedst. Og jeg kommer ikke til at lave blog indlæg på fast basis. Så spændende er min hverdag sgu ik, haha! Men du skal nok få lidt engang imellem.
Noget som gik op for mig havde stor betydning for mig, var mit køkken i den forholdsvis nye lejlighed. Det skulle simpelthen op og spille max NU! Jeg flyttede ind 1. december og har ikke rigtig fået det fikset ordentlig. Det holder ikke, for det er rummet i lejligheden, som fungerer som et værksted for mig. Det er her jeg sidder ude det meste af tiden, det er her jeg afprøver mine opskrifter og det er her jeg får mange af mine idéer. Så det skulle altså fikses og nu er det gjort, hvilket er så skønt og jeg er meget tilfreds med resultatet.

Jeg er især glad for mit køkkenskab. Da jeg bor i en ret lille lejlighed nu sammenlignet med de foregående jeg har boet i (ja jeg har flyttet 5 gange på 2 1/2 år, så har prøvet en del lejligheder :)), har det været vigtigt for mig, at der var rigtig god skabsplads, da jeg har reeet meget køkkengrej. Så jeg købte et stort PAX skab i IKEA og var så snyde heldig at få leveret disse skabslåger fra REFORM CPH. Så de er altså en gave. Det var min søster, som tippede mig om reform. Det er et genialt koncept, som tryller IKEA møblerne om til æstetisk smukke møbler. Jeg er ihvertfald rigtig glad for skabet og synes det passer så fint ud i køkkenet selvom det er stort. Og det bedste er, at jeg kan gemme alle mine maskiner, mandolinjern og 100 andre køkkensager væk derinde bag de rosafarvede låger og være ligeglad med, hvor meget de roder på hylderne bag. GENIALT!

Derudover har jeg købt det her ekstra bord i IKEA, slæbt det op på 4. sal og samlet skidtet selv…..mens jeg bandede ENORMT meget. Det var ret ud sagt et helvede og tog 4 stive timer, men det lykkedes. Det står ihvertfald endnu! Så jeg kunne få mere køkkenplads, da der ikke var meget i forvejen.

 

På bordpladen ser du en Thermomix’er (er også en gave), som nok egentlig godt kunne have klaret en lille våd klud inden jeg tog det billede, ups! Et vidunder af en maskine, som jeg skulle teste af og blev så forelsket i den, at jeg ikke har fået mig skilt af med den. Den har gjort, at min blender og foodprocessor er blevet kylet op i sommerhuset, for den her maskine kan alt. Den kan sgu også dampe OG stege ting. Jeg er på røven over den!

NYE RUTINER & NYT PROJEKT

Det var et kig ind i værkstedet. Hvor jeg sidder og tænker og laver en hulens masse mad. Så til de nye rutiner og projekter. Det er både fordele og ulemper ved at være selvstændig. Det gode er den fleksibilitet i forhold til hvornår jeg arbejder. Især efter jeg nu har et lille team, hvor ingen af dem arbejder fuldtid, men (på nær grafikeren) har 10-20 timer/ugen, har jeg fået meget fleksibilitet retur, og jeg må bare indse, at det passer mig allerbedst at arbejde på den måde.
Da jeg havde 21 ansatte havde jeg altid dårlig samvittighed over ikke at være nok på kontoret og det stressede mig enormt. Jeg dur ikke til at skulle møde ind på et kontor og sidde der fra kl 8-17. Jeg bliver afbrudt for meget og får ikke lavet en skid. Især ikke når mit arbejde også inkluderer afvikling af en del videomateriale, der skal laves til MK online camperne (hvor der ikke kan være larm i baggrunden) samt al den idéudvikling jeg sidder med. Det kan jeg ikke lave på kontoret, hvor der er andre mennesker, selvom jeg grov elsker vores nye kontor, som jeg deler med Ditte, der er kageQUEEN. Heldigvis kan jeg lave så meget andet på det kontor. Men jeg har ændret meget i min indstilling til, at jeg jo ikke skal gøre noget for at gøre andre glade, men forme en hverdag der passer til min hjerne. Jeg er tættere på at nå punktet end før.

Hvad ulempen så ved at være selvstændig? Jeg kunne lave en ret lang liste, haha! Faktisk siger jeg altid til folk, der spørger om mit bedste råd til at blive selvstændig, det er at de ikke skal blive det. Jeg elsker det nu, jeg har været det i 9 år og har ligesom indset, at jeg nok aldrig bliver ansat i et “normalt” job. For jeg har aldrig prøvet at have et fuldtidsjob som ansat, da jeg allerede startede som selvstændig, da jeg læste på UNI. Men hvis man ønsker at gøre sin business stor, så kræver det, at man kan tage en del tæsk på vejen. At man er klar på at knokle røven ud af bukserne og har det godt med den økonomiske usikkerhed, der følger med i perioder.

Sommeren var liiidt hektisk. Jeg bankede blandt andet en blog op på 1 døgn sammen med min grafiker. Fordi vores store MK site gik i sort fra den ene dag til den anden og (de nu gamle!) IT folkene havde “lige glemt” at tage back-up af sitet. Så alt var tabt. Shop, blog, alt! Så jeg måtte igang med at lave en løsning på ingen tid, og sådan blev mkuniverset.dk født, som du pt besøger og læser denne blog på.

Men nu er det altså på tiden at denne side får nyt look og bliver gjort rigtig lækker og overskuelig. For der er mange ting, jeg ikke er tilfreds med. Men det bliver jeg snart. For nu får sitet en ordentlig rusketur. Jeg er gået igang med brainstorm og hele min weekend er sat af til at idéudvikle på sitet. Jeg skal også lige ud og drikke sjusser i weekenden, men jeg tænker, det kun understøtter idéerne, ha!
Så det er nogle af de nye rutiner og et af flere projekter der venter. Jeg er også blevet meget bedre til at sige nej og så er det  yderst mærkeligt at have en kalender der er helt booket op til slutningen af maj. Men det er rigtig godt til mig, for ordet ‘nej tak, det kan jeg desværre ikke’ bliver jeg virkelig god til at sige. Det klæder mig :)!

I næste uge tager jeg til Jylland og mødes med IT udviklerne og gennemgå planen. Så hvis du har ønsker til ændringer eller nye tiltag herinde, så skriv endelig en kommentar. Det vil jeg elske.

Go´torsdag og tak for du læste med. Det blev lidt langt 🙂

Xx Michelle

 

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne