MK træning med Michelle Kristensen
12. sep 2020 Træning

Sådan gav jeg kyssesygen baghjul – tilbage i form efter sygdom

Noget af det sværeste ved at være møgsyg er ikke at kunne passe sin træning. Især når træning fylder meget i ens hverdag. Så er det en kæmpe omvæltning!!

Det røg ud på Instagram, at jeg havde fået kyssesyge – og straks væltede det ind med råd og kommentarer fra folk.

Mange skrev, at jeg bestemt ikke måtte træne, at jeg skulle forvente at være syg og mega træt i op til et halvt år, og at jeg skulle forberede mig på at have det ad helvedes til … 🤯🥴🤒

Jeg gik i lettere panik – især på grund af det med træningen – at jeg ikke måtte træne i virkelig mange måneder skræmte livet af mig. Men jeg lå da også mere død end levende hjemme i sengen i lejligheden. Så det med træningen gav helt sig selv.

Træning efter tre uger på langs

Jeg gik nogle ture, men ellers bevægede jeg mig så lidt, som aldrig før i: TRE uger.

Efter nogle laaaange uger begyndte træningslysten og energien at vende tilbage. Jeg tog fat i min læge og bad om en status. Måtte jeg stille og roligt måtte begyndte at træne igen? Det gav hun mig heldigvis grønt lys til.

Min læge sagde, at så længe jeg lyttede til min krop og ikke tøvede med at kontakte hende, hvis jeg pludselig fik ondt i maven, så var det okay at træne.

View this post on Instagram

Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst skete, men jeg har startet dagen med 1250 m crawl lige her, og det var magisk. Eneste problem er, at jeg ikke rigtig kan løfte mine arme nu🙈. Morgenkaffen skal indtages med sugerør😆. Og lige for at slå det fast – lægen har sagt, jeg gerne må træne, og jeg føler også, min krop er klar til det efter kyssesyge. Jeg er i en dårligere form, end jeg har været længe, men det må jeg jo så bare gøre noget ved. Så overvejer at smide nogle skånsomme træningsvideoer ud her på profilen af den træning jeg laver. Så du og jeg kan komme i lidt bedre form inden vi hopper på en omgang MK Træningscamp. Hvis du nu liiiige skal i gang eller passe lidt på ikke at presse citronen for meget til en start. Kunne det være noget? 🐬💦🏊🏻‍♀️! . . #mkprincipperne #mkbootcamp

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

En lille træning er bedre end ingen træning

Når det kommer til træning, så er svømning noget af det, som er allermest skånsomt for kroppen. Så da jeg var på en weekendtur i Berlin, hoppede jeg i baljen.

Jeg må blankt erkende, at jeg blev noget så forbløffet over, hvor hurtigt formen kan ryge. Også selvom jeg har været i branchen i 15 år. Men jeg har selvfølgelig heller aldrig før prøvet at være sengeliggende i så lang tid eller at være SÅ syg. Det er lidt ligesom med vægttab: Det tager tid at tabe sig, men kiloerne kan lynhurtigt snige sig tilbage på kroppen. Ikke helt fair.

Jeg startede med nogle korte løbeture: Jeg løb i 4 minutter og gik i 2 minutter.

Det gentog jeg, indtil jeg havde løbet 4 kilometer – og så gik jeg måske et par kilometer mere, hvis jeg havde lyst og energi til en længere tur.

Jeg kørte en halv træningscamp og sagde pyt

Hvad angår styrtetræning, så begyndte jeg forfra på min træningscamp fra app’en. Det er et 8-ugers træningsprogram, hvor al styrketræning er med egen kropsvægt og hvor jeg har lavet videoer af det hele – så du blot skal tænde for videoen og følge min træning.

Jeg gennemførte dog kun én blok i stedet for begge blokke i træningsprogrammet de første par uger. Senere byggede jeg på – men jeg droppede en eller to runder af hver blok og sagde pyt. Det må man nemlig gerne. Og så er det også tilladt at være kreativ og lave nogle light-versioner af øvelserne, som i videoen herunder.

Træningscamp

Næste træningscamp starter på søndag. Læs mere om den inde på MK Universet-app’en. Træningsvideoerne er dine, når du først har købt campen.

De to første ugers træning er de værste!

De første par uger var FRYGTELIGE at komme igennem. Det var mega demotiverende pludselig at være i dårligere form, og jeg skulle kæmpe med min hjerne, der konstant prøvede at overtale mig til at droppe træningen. Fordi alle (undtagen min læge) sagde jo, at det nok ikke var en god idé at træne på grund af kyssesygen.

Men jeg bed tænderne sammen og lovede mig selv, at jeg skulle træne fem gange og ugen. Og 15 minutters træning er som altid bedre end 0 minutter.

Det var hårdt at få gang i kroppen igen, men det var også enormt rart igen at have det frirum, som træningen er for mig.

Så husk, at hvis du selv har været igennem et sygdomsforløb og skal tilbage i form: Efter de første par uger kommer tingene til at gå lettere. Du skal bare lige æde de to første uger. Og glem ikke at være realistisk med dine mål.

View this post on Instagram

Formstatus pt😅🙈. Min form har været bedre end den er pt. Faktisk meget bedre. 4 uger på langs pga kyssesyge og før det en skade i hoften. Det har forvandlet formen til et lidt andet stadie, end den før var, og det eneste jeg kan gøre er at grine af det og sige hurra for, at skidtet jo kan bygges op igen. Så det projekt starter nu, da min læge har sagt god for, at jeg må træne igen🙌🏻. Dog skal jeg lige starte stille og roligt ud de første par uger. Jeg starter ud med at kombinere løbe- og gåture, så jeg får mere tempo på mit løb (det går lidt langsom lige nu😬) og samtidig ikke presser kroppen for meget. Fx løber jeg 5 min i højere tempo og går derefter 2 minutter. Det gentager jeg x-antal gange alt efter energi. Andre dage løber eller cykler jeg en langsommere tur. Styrketræningsmæssigt udfører jeg træningsprogrammerne i MK Træningscampen, men jeg tager kun blok 1 og dropper blok 2 med mindre jeg har energi og overskud til det. Måske jeg kører en runde af blok 2. Det ser jeg på. Det samme kan du gøre. Starte med at køre en blok igennem og droppe blok 2. Efter 4 uger kan du måske køre begge træningsblokke igennem og så starter du bare campen fra ny, og dermed at du pludselig 12 ugers træningscamp tilgængelig i stedet for 8 uger. For når du først har betalt den ene gang for træningscampen, så bliver træningsvideoer o.a ved med at være tilgængeligt fremover for dig. Vi starter næste træningscamp i morgen inde på MK Universet app’en. Sidste frist for tilmelding er i dag kl 24:00. Go’ træning. . . #mkprincipperne #mkbootcamp

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Og sådan gik det til, at jeg stille og roligt genvandt formen. I dag er jeg næsten tilbage i samme form, som inden jeg fik kyssesyge, Det er dejligt! Men endnu bedre: Det er ikke længere en overvindelseskamp at komme af sted til træning.

Nogle gange er det stadig svært for mig at forstå, hvordan jeg kunne få kyssesyge.

Kyssesyge i en alder af 36 år!?

Jeg husker tilbage på, at jeg midt i al sygdomselendighed og høj feber faktisk følte en lille snert af ungdommelighed og glæde, fordi jeg googlede mig frem til, at kyssesyge oftest rammer unge mennesker.

Tænk sig, at man alligevel kan blive lidt glad for at være syg. 🥳

Godt, at det er ovre nu.

Mit budskab til dig, der har været syg: Lyt til din krop, den ved bedst – og selvfølgelig også din læge.

Go’ træning.

Xx Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen