Træning
28. sep 2020 Træning

Træningsprogram til ben & balder: Fit på 15

I dag skal det handle om, hvordan du kan få klaret en effektiv træning på bare 15 minutter. Ben og balder er i fokus. Hvis du aktiverer dine balder i løbe af dagen, så sætter du fut under forbrændingen. 🔥

Vi skal også se lidt nærmere på træningsmotivation, og hvad vi kan gøre for at holde den ved lige. Nogle gange kan det nemlig være en udfordring at finde tid og overskud til træning i den travle hverdag.

På nogle dage er det måske søvnen, der har drillet, og andre dage kan lysten til at ligge på sofaen og se Netflix virke overvældende på grund af overarbejde eller pres fra andre kanter. Og det er helt normalt, at du så har svært ved at overbevise sig selv om, at træning er en god ide!

Få træningsprogrammet længere nede.

View this post on Instagram

Lad os tale lidt om hjernen. Den er en spændende sag og en irriterende fætter. Mest fordi den kan styre os hen i situationer, som vi faktisk ikke helt ønsker.
10-20% af hjernen jubler, når vi går i gang med at ændre på vores vaner og livsstil. Den del af hjernen synes det er MØG fedt. Men de resterende 80-90% af hjernen synes, det er dødens pølse, orker det ikke og vil hellere gøre det, den altid har gjort.
Heldigvis kan vi tage rumpetten på vores hjerne og øge %-andelen af hjernen som jubler over, at den skal til at ændre på sin livsstil, så vi lykkes med det. Hvordan du gør det, kommer her:
1. Du skal selv ville ændre på noget, og ikke lade dig digtere af andre.
Hvad du ser på instagram er ikke ensbetydende med, at det samme skal ske for dig. Det er vigtigt det er ens helt egen motivation, som kommer i spil, når vaner skal ændres. Du kan ikke ændre på din kærestes kropsformer eller sundhed, for du ejer dem ikke. Det gør kun hun/ham og hun skal selv ville
ændre på det, for at det lykkes. Men måske har han/hun det egentlig meget godt i sin krop? Med andre ord skal vi passe vores egen biks. Vi må inspirere men ikke diktere.
2. Vær en del af et fællesskab, så du ikke føler dig alene. Ligeledes får du
øjnene op for, at du ikke er den eneste som synes, det hele kan være lidt svær til tider. Du kan finde et fællesskab mange steder. Vi har bl.a Sund med MK gruppen på Facebook, hvor alle er velkomne.
3. Sæt realistiske mål og ha´en plan. Husk at have tålmodighed og ha´en
strategi for hvad du vil ændre på. Det er bedre at ændre lidt ad gangen og lykkes med det, end at tage en for stor mundfuld og presse citronen lidt for meget.
😊😊😊 . . #mkprincipperne #mkbootcamp

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Intervaltræning – det går det ud på

Heldigvis kan jeg fortælle dig, at du kan slippe af sted med at lave så lidt som 15 minutters effektiv træning. Vi behøver nemlig ikke at bakse af sted i 50 minutter – “og hvis ikke jeg har tid til det, kan jeg lige så godt lade være!” … Den bedste slags træning, kan jeg fortælle dig, er DEN træning, der bliver udført.

Så hvis du står i dilemmaet mellem sofaen og motionen, så kan en tredje mulighed være en kort og effektiv intervaltræning. Det giver dig en mulighed for at få klemt lidt bevægelse ind på de ekstra travle dage, hvor du ved, der ellers ikke bliver tid til det store workout-show. Intervaltræning indebærer, at du kun holder korte pauser undervejs i træningen – så du veksler imellem træningsøvelser, hvor du giver den maks gas, og pauser i specifikke tidsintervaller. Det gør, at du får sat din puls på arbejde, hvilket giver sved på panden og en alt i alt effektiv træning – også selvom det kun er 15 minutter. 👏🏼💪🏼

Husk at varme op før din træning

Inden du starter træningen, anbefaler vi at du bruger 5-10 minutter på at få lidt varme i kroppen. Det gør selvfølgelig, at du skal sætte lidt mere tid af – men samtidig sikrer vi, at du passer godt på din krop, og du mindsker risikoen for skader. Du kan for eksempel løbe en lille tur, hoppe på stedet eller lave lidt udstrækningsøvelser. Ofte når vi tager hul på opvarmningen, så begynder træningsmotivationen også at stige. Så husk at få det gjort!

Du kan lave træningen, inden du skal på arbejde. Eller hvis du er fiks til at hoppe direkte i træningstøjet og få klaret de 15 minutter efter arbejde, så lover jeg dig, at du kan slænge dig i sofaen med et større overskud og med en bedre fornemmelse i kroppen!

Træningsprogrammet kommer her

På billederne herunder kan du set dit træningsprogram, og hvordan du skal udføre de forskellige øvelser. Der er 3 runder af 1 minut inden for hvert interval, derefter følger et minuts pause. Fire intervaller i alt – hep hep!

– Kør squat og jump squat i rumpetten af hinanden. Kør begge øvelser i 30 sekunder, tag 3 runder, og hold derefter et minuts pause.

– Kør lunges i 30 sekunder med først det ene ben og så det ben. Tag 3 runder, og hold derefter et minuts pause.

– Kør balle-crunch med først det ene ben og så det ben. Tag 3 runder, og hold derefter et minuts pause.

– Kør dynamisk lunges med først det ene ben og så det ben. Tag 3 runder, og hold derefter et minuts pause.

God træning! ⭐️

Træning

Træning

Træning

Træning

Træning

Måske har du fået blod på tanden og ønsker mere inspiration til din træning. Så har vi flere forskellige camps inde på MK Universet-app’en, som måske kunne være noget få dig. Få en forsmag på, hvad træningscampen går ud på herunder.

View this post on Instagram

Her har du en lille træning til i dag. Kør 4 runder af blok 1⭐️. På MK Træningscamp kører vi ofte 2 blokke. Her får du et lille indblik i, hvad en blok kan bestå af. Vi kører altid 4 runder, men som nybegynder kan man droppe en runde eller 2😊. . Og hvem erK Træningscampen så til? Hvis du har et ønske om at komme i gang med træningen eller få effektive styrketræningsprogrammer til stuegulvet, så skal du hoppe med på vores 8-ugers træningscamp inde på app’en. Den er til dig, der ønsker at komme i form, få mere overskud, strammet kroppen op og ønsker en følelse af at være sund og stærk. Du kan læse mere om MK Træningscamp inde på MK Universet app’en, men være OBS på, at i morgen er sidste chance for tilmelding til campen, der starter på søndag. . . #mkbootcamp #mkprincipperne

A post shared by Michelle Kristensen (@michellekristensen.dk) on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld