2-i-1 æggebrød
Det er sgu da en fræk lille fætter, ik? Den er hamrende lækker og er det perfekte før-træningsmåltid. Det indeholder tætpakkede kulhydrater og proteiner fra ægget. Så hvis du ved, at du bliver ret sulten om eftermiddagen og skal træne efter arbejde eller studie, så er de det perfekte valg. Du kan også spise dem til frokost, hvis du ikke skal tabe dig.
Fyld
- 5 stk. æg
Brød
- 200 g rødbede
- 3 stk. æg
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. rosmarin
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Tilbehør
- købe-hummus
- gnavegrønt
1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kog de 5 æg 8 minutter og pil dem.
3. Skræl og riv rødbeden fint, og rør det sammen med de resterende ingredienser til en dej. Del dejen i 5 dele, og pak hvert æg ind i dej, så den slutter helt til om ægget.
4. Læg ‘pakkerne’ på en beklædt bageplade, og bag dem i ovn- en i 18-22 minutter.
5. Spis pr. portion 1 stk. æggebrød sammen med 2 håndfulde gnavegrønt og 3 spsk. købe-hummus.
6. Spis et æggebrød sammen med grøntsagsstave. Opbevar resten af brødene i køleskabet.
Tip
Du kan erstatte rødbede med revne gulerødder eller revet blomkål.
Vi anbefaler ikke at fryse dem, da de bliver lidt mærkelige efter optøning.