Dessert og sødt

Æblegløgg

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
5 portion

Æblegløgg

  • 1 l æblemost
  • 1/2 stk. øko-appelsin, skåret i skiver
  • 1/2 stk. øko-citron, saft og skal herfra
  • 1 stk. vaniljestang, flækket på langs
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 skive frisk ingefær
  • 1 stk. kanelstang
  • 2 stk. peberkorn
5 portion

Topping

1. Kom alle ingredienserne til gløggen op i en gryde, og bring det i kog. Når gløggen koger, tager du den af varmen, og så skal den trække i 10-15 minutter.

2. Kom mandlerne op i en skål, og overhældes med kogende vand. Lad dem trække i 5 minutter, og smut så mandlerne. Halvér de smuttede mandler.

3. Når gløggen har trukket, varmer du den mængde op, som du skal bruge.

4. Server den i glas, sammen med smuttede mandler. Spis evt. 1-2 håndfulde gnavegrønt sammen med.

Tip
Hvis der er gløgg tilovers, kan du si frugtskiverne og krydderierne fra, og så kan gløggen holde sig i op til 5 dage på køl.

MK Universet

MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen