Snacks

Brownies

Kidneybønner i kage? Ja, det lyder helt gak, men den er altså god nok. Det smager nemlig virkelig godt med bønnerne i chokoladekagen. Derudover bliver kagen mere mættende, da den får et godt indhold af protein, som øger din mæthed og holder dit blodsukker stabilt. Men du skal dog stadig se den som en kage og nydelse. Ja - jeg er møg kedelig!

16-20 personer
  • 500 g kidneybønner, kogte (evt. fra dåse)
  • 4 æg
  • 1/2 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk kanel
  • 80 g kakaopulver
  • 2 modne bananer
  • 12 dadler (dem med sten, men husk at tage sten ud)
  • Et drys salt
  • 185 g kokosolie, smeltet
  • 100 g hakkede valnødder

Pynt

  • 30 g valnødder

Tænd for ovnen på 150 grader varmluft.

Hak først kidneybønner fint i en foodprocessor, tilsæt alle andre ingredienser end kokosolie og valnødder, og kør i ca. 1 minut.
Tilsæt lidt efter lidt den smeltede kokosolie, mens foodprocessoren kører.

Hæld dejen op i en skål, hak de 100 g valnødder i mindre stykker, og vend dem i dejen.

Kom dejen i en lille bradepande, hak resten af valnødderne, og drys dem over dejen.
Bag kagen i 25-30 minutter.

Tjek efter 20 minutter om den er ved at være færdig. Den må helst ikke blive for tør.

Tip
Kagen kan fryses

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld