Aftensmad

Burger med peberrodsbøf og æbleslaw

Hvis man er glad for burgere, så vil man garanteret blive ret så glad for denne opskrift. Den er til dig, som elsker burgere, men som gerne vil have en lidt sundere én af slagsen. Burgerbollen er en portobellosvamp, men du kan sagtens skifte den ud med andet, hvis svampe ikke lige er dig.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Bøffer

  • 500 g hakket oksekød (maks. 10%)
  • 1 1/2 tsk. fintrevet peberrod
  • 2 spsk. skyr
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning
4 person

Æbleslaw

  • 1 stk. æble
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 5 spsk. skyr
  • 2 tsk. mayonnaise
  • salt (smag til)
  • 1/2 fed knust hvidløg
4 person

Andet

  • 4 stk. portobello svampe
  • 1 håndfuld blandet salat
  • evt. gnavegrønt eller bagte rodfrugter dertil

1. Rør ingredienserne til bøfferne sammen. Form dem til fire bøffer, og steg dem på panden i 10-15 min. ved jævn varme i olivenolie.

2. Skær æblet i tynde strimler, hak basilikum, og bland det i en skål med skyr og mayonnaise, salt og hvidløg.

3. Bag evt. portobello svampene ved 200 grader varmluft i 6-10 min. i ovnen, steg dem på panden eller spis dem friske.

4. Fordel æbleslaw'en på portobello svampene, læg en bøf på hver, top med salat og voila – der er mad!

Tip
Du kan skifte svampene ud med andre grøntsager, hvis svampe ikke lige er dig. Prøv fx stegte striber af aubergine, salatblade, et broccolibrød eller en skyrbolle som din burgerbolle. Du får lidt mere protein til dit måltid, hvis du vælger en skyrbolle eller broccolibrød, men så spiser du bare mindre protein til dit næste måltid. 

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld