Aftensmad

Hellefisk med nødder, bær og grønne bønner

Denne opskrift er et godt eksempel på, at fisk nemt kan inkorporeres i ens hverdag på en let og lækker måde. God fisk, god dressing og en nem omgang grønt til. Så kan det dårligt blive mere hurtigt og samtidig sundt!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Fisk

  • 5 stk. stilke af bladselleri
  • 4 spsk. bagte hasselnødder
  • 4 spsk. tørrede tranebær
  • 4 stk. hellefiskfileter á 150 g
4 person

Dressing

  • 2 spsk. lys balsamico
  • 4 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. fløde
  • 3 dl skyr
  • 1/4 tsk. stevia
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. stødt cayennepeber
4 person

Salat

  • 700 g grønne bønner fra frost
  • 1 spsk. olie
  • salt
4 person

Pynt

  • stødt cayennepeber

1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Skær bladselleri i små stykker, og kom dem i et ildfast fad sammen med nødder og tranebær. Læg fileterne ovenpå.

3. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over fisken. Bag fisken i 20 min.

4. Hæld kogende vand over bønnerne, hæld vandet fra og bland dem med olie. Du kan også lave bønnefritter i stedet: Bland bønner med olie og salt, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem samtidig med fisken.

5. Servér fisken med bønnesalat eller-fritter.

Tip
Du kan skifte hellefilet ud med torsk, kulmule eller laks, hvis du bedre kan li´ det. I dressingen må du gerne droppe steviaen og smage til med f.eks. akaciehonning i stedet.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld