Aftensmad

Butternutsquash-suppe med tigerrejer

Suppe er sundt og en let måde at få en hulens masse grøntsager ned på. Den her suppe elsker jeg. Den er varm og krydret i smagen og passer perfekt til en kold og blæsende dag, hvor du bare har brug for lidt ekstra fylde og varme i maven. Mmmm.

Til 4 personer

Suppe

  • 1 butternutsquash (ca. 1,5 kg)
  • 600 g. friske tomater (bland cherry- og almindelige tomater)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 2 dl. vand
  • 1 stor tsk. Herbamare bouillon eller anden grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
Til 4 personer

Fyld

  • 500 g. tigerrejer (pillede)
  • 2 spsk. finthakket bredbladet persille
  • 1 knivspids finthakket chili
  • 1 knust fed hvidløg
  • 2 tsk. olie
  • Salt

Butternutsquash-suppe med tigerrejer

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.

Skær butternutsquashen i to og fjern kernerne. Halvér de store tomater og pillede løg.

Fordel tomater, løg i butternutsquash og hele hvidløgfed (med skræl) i en bradepande.
Bag hele molevitten i ca. 60 minutter. Butternutsquashen skal være blød.

Tag bradepanden ud og lad grøntsagerne køle lidt af. Udhul derefter butternutsquashen og pil hvidløget.

Kom olivenolie på en pande og rist den friske rosmarin af i 2 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt endnu 1 dl. vand og lad blandingen simre i panden i 20 minutter ved svag varme og under låg.

Tilsæt 1 dl. vand, herbamare, løg, hvidløg, tomater og butternutsquash og steg det hele på panden i 5 minutter. Blend hele molevitten til en fin suppe. Smag til med salt og peber.

Bland rejer med persille, chili og hvidløg. Varm en pande, tilsæt lidt olie og svits rejeblandingen i 2-3 minutter til rejerne begynder at få lidt farve. Drys med salt.

Server suppen med tigerrejerne og drys evt. med ekstra bredbladet persille.

Tip

Du kan skifte rejerne ud med anden form for protein. Om det er kyllingebryst, laks, ristede kikærter eller andet til dig og din smag.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld