Aftensmad

Butternutsquash suppe med tigerrejer

Suppe er sundt og en let måde at få en hulens masse grøntsager ned på. Den her suppe elsker jeg. Den er varm og krydret i smagen og passer perfekt til en kold og blæsende dag, hvor du bare har brug for lidt ekstra fylde og varme i maven. Mmmm.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 4
Til 4 personer

Suppe

Til 4 personer

Fyld

Butternutsquash-suppe med tigerrejer
Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.

Skær butternutsquashen i to og fjern kernerne. Halvér de store tomater og pillede løg.

Fordel tomater, løg i butternutsquash og hele hvidløgfed (med skræl) i en bradepande.
Bag hele molevitten i ca. 60 minutter. Butternutsquashen skal være blød.

Tag bradepanden ud og lad grøntsagerne køle lidt af. Udhul derefter butternutsquashen og pil hvidløget.

Kom olivenolie på en pande og rist den friske rosmarin af i 2 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt endnu 1 dl. vand og lad blandingen simre i panden i 20 minutter ved svag varme og under låg.

Tilsæt 1 dl. vand, herbamare, løg, hvidløg, tomater og butternutsquash og steg det hele på panden i 5 minutter. Blend hele molevitten til en fin suppe. Smag til med salt og peber.

Bland rejer med persille, chili og hvidløg. Varm en pande, tilsæt lidt olie og svits rejeblandingen i 2-3 minutter til rejerne begynder at få lidt farve. Drys med salt.

Server suppen med tigerrejerne og drys evt. med ekstra bredbladet persille.

Tip
Du kan skifte rejerne ud med anden form for protein. Om det er kyllingebryst, laks, ristede kikærter eller andet til dig og din smag.

MK principperne
1 portion svarer til: 1 knytnæve protein (rejer), ¼ portion fedtkilde (olie) og grøntsager.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne