Dessert og sødt

Daddel-pærekage

Den her kage er genial til de dage, hvor man har venner eller familie på besøg, men egentlig ikke har lyst til en kage fra bageren. Man vil gerne have noget sødt, men man har faktisk ikke lyst til at det skal være det helt store sukkershow. Denne kage er dejlig sød og lækker, men er hverken med raffineret sukker eller 100 forskellige ingredienser. En god og sød kage kan nemlig laves super simpelt!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.3 3
8 person

Dej

  • 200 g mandler
  • 100 g smør
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/4 tsk. stødt nellike
  • 1 1/4 tsk. bagepulver
  • 3 stk. æg
  • 250 g hakkede juicy dadler (uden sten)
  • 25 g fint mandelmel
  • 1 stk. pære
8 person

Creme

  • 100 g juicy dadler (uden sten)
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 1 dl kogende vand
8 person

Andet

  • 3 dl skyr
  • mynte til pynt

1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kør mandlerne til små stykker i en foodprocessor. Tilsæt herefter smør, krydderier og bagepulver, og kør igen. Tilsæt æg og halvdelen af dadlerne, kør 1 min., til massen er ensartet.

3. Kom blandingen i en skål. Rør resten af de hakkede dadler i blandingen, og kør den sammen nu.

4. Fordel blandingen i en lille bageform (ca. 20 cm lang), og skær pæren i skiver, og tryk ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 20-25 min.

5. Creme: Blend dadler, smør og vand til en creme, og servér den til kagen sammen med en klat skyr. Pynt med nogle mynteblade.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld