Marcipansnitter
Marcipan
- 200 g mandelmel
- 50 g akaciehonning
- 1 stk. æggehvide
- 1/2 dl vand
Nougat
- 100 g hasselnøddesmør*
- 60 g chokolade, 70%
- 1 spsk. sukrinmelis (kan undlades)
1. Rør alle ingredienserne til marcipanen sammen i en skål, og lad massen trække i et par minutter.
2. Smelt chokoladen, og rør den sammen med hasselnøddesmør og evt. SukrinMelis.
3. Kom marcipanen mellem to stykker bagepapir, og rul massen ud til en firkant. Skær fire lige store marcipanstrimler.
4. Kom ca. 4 spsk. nougat på midten af to af de fire strimler, og kom de to andre marcipanstrimler ovenpå – så du laver en sandwich.
5. Luk kanterne til, og skær derefter 24 stykker. Så er der marcipansnitter.
Tip
*Sådan laver du hasselnøddesmør:
Bag 200 g hasselnødder i 15 minutter ved 175 grader, varmluft. Kør dem herefter i foodprocessoren i ca. 10 minutter, indtil nødderne er forvandlet til smør. Du kan lave julenutella af den hasselnøddesmør, som er tilovers, ved at komme lidt revet appelsinskal og evt. kanel deri.