Dessert og sødt

Drømmekage

Her har du en kage, der er rig på protein, og som virkelig mætter meget. Dem, der har smagt den, er vilde med den … selv min mormor, også kendt som Smøgdronningen, gav den et stort like. Den kan fryses, som de fleste af mine opskrifter. Man ved aldrig, hvornår der kommer uventede gæster forbi.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
10 person

Crumble

  • 300 g valnødder
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2/3 dl kokospalmesukker
  • 2 spsk. kanel
10 person

Bund

  • 3 dl kogte hvide bønner
  • 2 dl kogte kikærter
  • 6 stk. æg
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 2/3 dl smeltet kokosolie
  • 4 spsk. agavesirup
  • 5 stk. juicy dadler (uden sten)
  • 1 knsp. stevia
  • 1/2 tsk. salt
  • 3/4 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl kokosfibermel

1. Sæt ovnen på 200 grader.

2. Kom alle ingredienserne til crumblen i en foodprocessor, og kør det sammen, indtil valnødderne er delt i mindre stykker. Hæld det i en skål, og gør foodprocessoren ren.

3. Kom nu alle ingredienserne til bunden, på nær kokosfibermelet, i foodprocessoren, og kør det sammen, indtil bønnerne er malet helt fint. Kom til sidst kokosmelet i, og kør det hele sammen til en dej.

4. Beklæd en bageform på cirka 40 x 25 cm med bagepapir. Hæld dejen i formen, og brug en gaffel eller en ske til at brede ud med – den er lidt tyk. Fordel herefter crumblen ovenpå, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter. Hold øje med den undervejs. Når den begynder at blive gylden, og der ikke hænger noget ved, når du stikker en gaffel ned i bunden, er kagen færdig.

5. Lad kagen køle af, inden du serverer den.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld