Falafler
- 150 g usaltede pistacienødder
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 240 g kogte kikærter
- 3 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 1 tsk. knust hvidløg
- 1 spsk. havregryn
- 1 tsk. bagepulver
Andet
- 6 stk. savoykålsblade
- 6 stk. fuldkornstortillas
- 1 stk. frugt (jeg har brugt nektarin)
- 1 stk. rød peberfrugt
- 2 håndfuld spirer (kan udelades)
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Blend pistaciekernerne og de friske krydderurter til en fin masse. Pas på det ikke bliver til nøddesmør. Kom massen i en skål.
3. Blend kikærter og olie.
4. Bland herefter de to masser sammen med de øvrige ingredienser.
5. Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
6. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
7. Kom kålbladene i kogende vand i 15 sek.
8. Fordel falafler, dressing og grøntsager i de 6 kålblade, rul dem sammen og spis med ekstra gnavegrønt til.
Tip
Hvis du er på de slankende MK principper og skal tabe dig, så er der ikke helt nok protein i dette måltid. Tag 2 falafler og suppler med 1/2 stykke kyllingebryst, et æg eller ekstra kikærter ‘on-the-side’.