Aftensmad Dressing og dip Frokost

Falafel wrap

Falafler er lækre – især når de er hjemmelavet. Til forskel fra de falafler du køber, har jeg her droppet både dyppelsen i raps samt undladt at lade dem svømme i en gryde af olie. Med andre ord er de noget sundere end de fleste du finder i køleboksen. Du må altså lige prøve dem!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
6 person

Falafler

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 240 g kogte kikærter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. knust hvidløg
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
6 person

Dressing

  • 2 dl skyr
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • salt (smag til)
  • peber (smag til)
6 person

Andet

  • 6 stk. savoykålsblade
  • 1 stk. frugt (jeg har brugt nektarin)
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 2 håndfuld spirer (kan udelades)

1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Blend pistaciekernerne og de friske krydderurter til en fin masse. Pas på det ikke bliver til nøddesmør. Kom massen i en skål.

3. Blend kikærter og olie.

4. Bland herefter de to masser sammen med de øvrige ingredienser.

5. Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

6. Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål.

7. Kom kålbladene i kogende vand i 15 sek.

8. Fordel falafler, dressing og grøntsager i de 6 kålblade, rul dem sammen og spis med ekstra gnavegrønt til.

Tip
Hvis du er på de slankende MK principper og skal tabe dig, så er der ikke helt nok protein i dette måltid. Tag 2 falafler og suppler med 1/2 stykke kyllingebryst, et æg eller ekstra kikærter 'on-the-side'.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld