Bønneburgerboller (8 stk)
- 450 g kogte limabønner
- 6 stk. æg
- 3 spsk. fiberhusk
- 3 spsk. fuldkornsmel
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. æblecidereddike
Paneret torsk
- 40 g speltflakes
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. sød paprika
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
- 1 stk. æg
- 225 g torskefilet
Dressing
- 1/4 bundt dild
- 75 g skyr
- 30 g mayonnaise
- 1/2 tsk. akaciehonning
- 1/4 tsk. salt
- 1 knsp. peber
Andet
- 1 håndfuld feldsalat
- 1 stk. tomat
- 2 stk. citronbåde
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kom alle ingredienserne til burgerbollerne i en foodprocessor, og kør dem til en cremet konsistens. Lad dejen stå i 5 minutter, før du former bollerne.
3. Form 8 burgerboller med en ske med lidt vand på – de skal ikke være flade. Læg bollerne på en beklædt bageplade, og bag dem i 20 minutter.
4. Knus dine flakes til meget små stykker, og kom dem i en skål sammen med spidskommen, paprika, salt og peber. Bland det hele sammen.
5. Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
6. Vend de to torskefileter i æggemassen og derefter i paneringen. Sørg for, at der kommer godt med krydderi og flakes på torskestykkerne.
7. Læg torskefileterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10-15 minutter.
8. Hak dilden fint, og rør den sammen med resten af ingredienserne til dressingen.
9. Skær en burgerboller over, og smør dressing på begge halvdele. Kom feldsalat og torsk på den ene halvdel, læg tomatskiverne ovenpå, og top med den anden halvdel. Lav to burgere i alt.
10. Servér burgerne sammen med en citronbåd, og spis gnavegrønt, bønnefritter eller søde fritter til.
Tip
Burgerbollerne kan også fint spises til frokost. 1 bolle svarer til 2/3 knytnæve protein.
Du kan også bruge en skyrbolle i stedet for en bønneburgerbolle.
Opbevaring:
Kom resten af bollerne i køleskabet, der kan de holde sig i 3 dage. De kan også fryses.