Brød Dessert og sødt

Gammeldags fastelavnsbolle

Jeg har fået dem serveret hvert år hos mine forældre i det nordjyske. Min mor bager en ordentlig røvfuld af dem, fylder fryseren op, og så er der ellers serveret, når jeg kommer på besøg. I år har vi i MK dog tilladt os at give den klassiske gammeldags fastelavnsbolle et MK tvist, så du får en mere mættende fastelavnsbolle end den originale. Velbekomme.

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

3.8 8
6 stk

Søde hytteboller

6 stk

Remonce

6 stk

Pynt (kan undlades)

  • 30 g mørk chokolade, 70%
  • 1 spsk. finthakkede nødder som pynt

1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kom alle ingredienserne til de søde hytteboller op i en skål, og blend det hele sammen til det får en ensartet konsistens. Lad dejen trække i 10-15 minutter.

3. Kom mandlerne til remoncen op i en minihakker eller foodprocessor, og kør dem til de er helt finthakket. Kom så smør, honning og kanel deri, og kør det sammen til en ensartet masse.

4. Drys mel på et stykke bagepapir og drys også toppen af bolledejen med lidt mel. Mellem to stykker bagepapir rulles bolledejen tyndt ud i en firkant. Skær 6 lige store firkanter ud af dejen.

5. Kom 1 stor tsk. remonce i midten af hver firkant, og luk dem forsigtigt. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer bollerne på bagepladen med lukningen nedad. Bag i 20-25 minutter. Lad bollerne køle af.

6. Smelt chokoladen over vandbad og hak nødderne til pynt. Pynt fastelavnsbollerne med chokolade og hakkede nødder.

Tip

Fastelavnsbollerne kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage.
Fastelavnsbollerne kan fryses.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld