Aftensmad

Hel kylling med fyld

En kylling proppet med fyld i rumpetten kan noget. Faktisk kan den meget. Kontrasten mellem mandler, abrikoser og timian smager himmelsk sammen med den saftige kylling. Retten er både god til hverdag og fest og er ret så simpel at lave. Velbekomme.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Kylling

  • 1 stk. hel kylling
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • 1 dl kogende vand
  • 1 tsk. boullion
4 person

Fyld

  • 2 dl kogt quinoa
  • 1/2 stk. løg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. frisk timian
  • 1 tsk. revet citronskal, økologisk
  • 1 stk. saft af økologisk citron
  • 1 stk. æg
  • peber

1. Tænd for ovnen på 200 grader. Rens kyllingen.

2. Lav så fyldet: Hak løg i små tern, og steg dem i olien på en pande i 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut.

3. Hak mandler og abrikoser, og kom dem på panden sammen med salt, peber, timian og citron på panden, og steg i 1 minut. Sluk for varmen. Rør ægget ud i blandingen, kom quinoa deri og lad det køle lidt af.

4. Gnid kyllingeskindet med olivenolie og hvidløg, løsn evt. skindet på brystet, og smør også brystet under skindet med olivenolie og hvidløg.

5. Kom alt fyldet ind i kyllingen. Bind benene sammen med snor, og kom vand og boullion i bunden af en ovnfast gryde, og steg kyllingen i ovnen i 60-70 minutter.

6. Skær kyllingen ud, og spis både fyld og kylling sammen med en salat, bagte rodfrugter eller anden form for grøntsager.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld