Aftensmad

Kalkungryde

Sunde retter behøver slet ikke at tage lang tid at lave eller smage kedeligt. Det viser denne ret for eksempel. Dem må du love mig, at du prøver!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Fyld

  • 600 g kalkunbryst
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 tsk. boullion
  • 1/4 tsk. stevia
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl fløde
  • 1 1/2 stk. æble
  • 1 stk. fennikel
  • 1/4 stk. spidskålshoved
4 person

Sovs

  • 1 dl skyr
  • salt og peber

1. Tænd for ovnen på 150 grader, varmluft.

2. Brun kalkunbryst i olivenolie i en gryde, 1 min. på hver side, og drys med salt og peber.

3. Tag kalkunen op. Skær løg i både, kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2 min.

4. Skær æble og grønt i mindre stykker. Tilsæt æblecidereddike, og tilsæt halvdelen af grønt og frugt i gryden. Læg kalkunbrystet ovenpå og derefter resten af grønt og frugt.

5. Tilsæt vand og fløde, drys med salt og peber, og kom gryden i ovnen i 35-40 min.

6. Skær kalkunen i skiver. Tag 2 dl af kraften fra gryden, og rør op med skyr. Smag til med salt og peber. Servér grønt, æble og kalkun med sovs til.

Tip
I denne ret skal du bruge en gryde, der tåler at komme i ovnen. Du kan også bruge kyllingebryst eller en form for steg. Du kan bruge både rødt og grønt spidskål i retten.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld