Aftensmad Dressing og dip

Pulled pork burger

Bevares, vi kan godt diskutere om denne opskrift overhovedet skal hedde en burger. Eller mere er en salat. Men jeg har valgt at kalde den for en burger. Især fordi dig som ikke skal tabe dig, kan skifte salatbladende ud med almindelig grov burgerbolle. Du kan også bruge et broccolibrød som ‘burgerbolle’ i stedet for salatblade. Opskriften på broccolibrød finder du under broccolitoast.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Pulled pork

  • 1 5/24 kg nakkefillet
  • 3 tsk. agavesirup
  • olie til fadet
4 person

Krydderiblanding

  • 3 tsk. havsalt
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. cayennepeber
4 person

Fyld

  • 8 stk. blade af hjertesalat
  • 4 håndfuld bulls blod, revet i mindre stykker
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 50 g syltede rødløg i skiver
4 person

Korianderdressing

  • 80 g cashewnødder
  • 4 spsk. mælk
  • 1/2 stk. saft og skal fra økologisk citron
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 knsp. salt

1. Dagen før: Afpuds nakkefileten. Smør den ind i agavesirup, rør krydderiblandingen sammen, og smør også den på nakkefileten. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet.

2. Sæt cashewnødder til korianderdressingen i blød i vand i mindst 20 minutter og gerne natten over.

3. Næste morgen sætter du ovnen på 110 grader. Læg nakkefileten i et ildfast fad smurt med olivenolie, sæt den i ovnen, og lad de hygge sig i 10-12 timer (start i tide, så det passer med, hvornår du vil spise).

4. Hæld vandet fra cashewnødderne, kom dem i en blender sammen med de resterende ingredienser til dressingen og blend dem til en ensartet masse. Kom eventuelt mere mælk i, hvis du ønsker den skal være mere flydende.

5. Tag nakkefileten ud af ovnen efter de 10-12 timer. Brug to gafler, og ”hiv” det møre kød fra hinanden i strimler.

6. Byg ”burgere” af salatbladene som ”brød” og med kød, fyld og korianderdressing imellem.

Tip
Jeg har det som om, jeg er tilbage på den jyske mark, når jeg får pulled pork. Gris er klassisk dansk, og derfor er det oplagt at bruge det i moderne form som denne pulled pork burger. Hvis jeg var dig, ville jeg købe noget godt økologisk grisekød, så du sikrer dig, at du ikke får hormonfyldt kød, og at grisen har haft det godt. Hellere spise mindre kød, men af bedre kvalitet.
Der er mere end rigelig kød til 4 personer i denne portion. Frys resten og brug det på en dag, hvor du skal lave en omgang hurtig aftensmad.
Du kan også vælge at lave f.eks. pulled chicken i stedet for.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld