Aftensmad

Laksesteaks med sellerimos

Har du prøvet sellerimos? Hvis ikke så har du noget at glæde dig til! Laksesteaken er marineret og generelt er jeg rigtig glad for denne ret. Jeg håber, at du bliver det samme.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 person

Marineret laks

  • 2 stk. laksesteaks af 125-150 gram
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. balsamico
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. friske koriander
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/4 tsk. revet muskatnød
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 2 fed knust hvidløg
2 person

Mos

  • 1 stk. knoldsellerihoved
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk. salt
  • evt. lidt mælk
2 person

Salat

  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 2 håndfuld spinat
  • evt. lidt frisk timian eller koriander

1. Kom laksen i en pose. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, hæld det over laksen, og lad fisken trække i marinanden i minimum 2 timer og gerne natten over.

2. Skræl sellerien, og skær den i mindre stykker. Kog den i 20 min. og lad den køle af. Blend den med de øvrige ingredienser til mosen. Tilsæt lidt mælk, hvis mosen skal være tyndere.

3. Skær peberfrugten i mindre stykker og bland den med spinat og evt. krydderurter.

4. Steg laksen i lidt smør på panden i 3-4 min. på hver side eller kom den i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. Servér straks med sellerimos og salat.

Tip
Du kan også bruge mosen her til at komme nedenunder stegte pølse eller en rest kyllingebryst fra dagen før. Du kan også skifte selleri ud med blomkål, pastinak eller jordskokke.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld