Snacks

Limetærte

Det lyder lidt mystisk med en kage med avocado i. Men den er god nok, og den smager møg godt. Du kan også lave tærten i små muffinsforme i stedet og servere dem som små kager. Den er rig på umættede fedtsyrer fra avocadoerne og jern fra dadlerne. Med andre ord, en sød kage som er fyldt med gode næringsstoffer.

10 personer

Bund

  • 150 g pekannødder
  • 160 g dadler (pil stenene ud)
  • 45 g kokosmel
  • 70 g kakaonibs (kan erstattes af mørk chokolade, 80 %)
  • 1/2 tsk vaniljepulver (kan undlades. Det er hamrende dyrt for tiden)
  • Et drys salt

Cremen

  • 5 avocadoer
  • Saft af 3 lime
  • 85 g smeltet kokosolie
  • 4 spsk agavesirup eller akaciehonning
  • Et nip stevia eller 1 spsk ekstra agavesirup
  • Et nip salt

Pynt

  • 1 lime, økologisk (kan undlades)

Tænd for ovnen ved 175 grader.

Spred pekannødderne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Lad dem derefter køle af.

Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 25 cm diameter), og smør formen med kokosolie.
Kør alle ingredienserne til bunden sammen i en foodprocessor, og pres bunden ud i springformen.

Blend alle ingredienserne til fyldet til en ensartet fløjlsblød masse. Smag til med stevia eller agavesirup.
Fordel fyldet på bunden og sæt kagen i fryseren i 2 timer. Pynt derefter med friske limeskiver.

Tip
Du kan også peppe denne kage op med bananer i stedet for avocadoer – så skal du bruge 4 bananer.

Kagen kan også fryses og spises senere, men husk at skære den i de stykker/den mængde du ønsker, da den er umulig at dele når den er frossen.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld