Aftensmad

Lyn spidskål med granatæble og spirer

Den her ret passer utrolig godt til dens navn. Den ér nemlig lynhurtig at lave, men det gør den altså ikke mindre god. Den er nemlig lavet med en god marinade og grillet spidskål. Måske du synes at det lyder mærkeligt med at grille spidskål, men det må du altså prøve! Både grillet kål og salat smager så godt og er perfekt til et sommerbord fyldt med alt godt fra grillen.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 person
  • 1 stk. grønkålsblad (kan udelades)
  • 1/2 stk. spidskålshoved
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1/2 stk. granatæble (kerner)
  • 1 dl ærtespirer
2 person

Marinade

  • 1/2 stk. saft fra appelsin
  • 1 1/2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. finthakket, frisk chili

1. Tænd for ovnen på 150 grader, varmluft.

2. Pensl grønkål med 1 tsk. olie, læg det på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 20-25 min. (hold øje undervejs). Grønkålen skal gerne være sprød, når den er færdig.

3. Skær spidskålen i 4 stykker, og steg dem på panden (evt. grillpande) i 1 tsk. olie i 4 min. på hver side.

4. Ryst marinaden sammen. Bland alle grøntsagerne og granatæblet, og dryp marinaden over.

Tip
Du kan bruge både lille og grønt spidskål i retten. Du kan også bruge andre spirer, hvis ikke du har ærtespirer.

Hvis du gerne vil gøre dressingen en anelse tyndere i konsistensen, kan du tilføje lidt vand.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld