Aftensmad

Moussaka

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
6 person

Kødsovs

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. tørret oregano
  • 2 spsk. tørret basilikum
  • 1/2 spsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
6 person

Fyld

  • 300 g sød kartoffel
  • 1 stk. aubergine
  • 1 spsk. olie til at smøre fadet med
  • 250 g revet ost
6 person

Tilbehør

  • grøn salat eller gnavegrønt

1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kom olie i en varm gryde. Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og svits løg og hvidløg i olien i 2-3 minutter. Kom herefter oksekød deri og svits i ca. 3 min., eller indtil kødet ændre farve til brunlig.

3. Derefter tilsættes krydderier, tomatpuré og de hakkede tomater. Smag til med salt og peber. Lad sovsen simre, mens grøntsagerne tilberedes.

4. Skær aubergine og de søde kartofler i tynd skiver. Smør et ildfast fad med olie eller beklæd fadet med bagepapir.

5. Kom det halve af kødsovsen i bunden af fadet og drys med 1/3 af den revne ost. Kom herefter halvdelen af de søde kartofler og aubergineskriver derpå.

6. Gentag processen. Kom først den sidste halvdel af kødsovsen på aubergine-og kartoffelskiverne, drys derefter med 1/3 af den revne ost, og kom til sidst den sidste halvdel af grøntsagerne ovenpå. Slut af med at drysse med den sidste mængde ost.

7. Kom moussakaen i ovnen i 25-30 minutter.

8. Server sammen med en grøn salat eller gnavegrønt.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld