Aftensmad Frokost

Crunchy laks med edamamemos

Laks er altid en vinder i mine øjne! Det er den fordi, at den både smager godt, kan bruges til mange forskellige retter og fordi, at den er hammer sund. Laks indeholder nemlig de skønne omega-3 fedtsyrer, som vi jo gerne skal have en masse af i vores kost. Laksen får i denne opskrift et lille ekstra pift, da den er drysset med en crunchy blanding og serveret med en smagfuld edamamemos.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 person

Crunchy laks

  • 1/2 dl knuste valnødder
  • 1 knsp. salt
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/4 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. fuldkornsrismel
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. vand
  • 250 g laks
  • 1 tsk. rapsolie til stegning
2 person

Edamamemos

  • 200 g edamamebønner
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/4 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. riseddike
  • 1 knsp. peber
  • 1 spsk. frisk purløg
2 person

Tilbehør

  • 400 g asparges
  • revet økologisk citronskal (kan udelades)

1. Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kør valnødder, salt, hvidløg og chili sammen i en kaffekværn helt fint. Drys et tyndt lag rismel på laksestykkerne, pisk ægget og vand sammen, og vend først laksen i ægget, derefter i valnødderne.

3. Steg laksen i 2 min. på hver side på panden, kom den i et ildfast fad, og steg den i ovnen i 12-15 min.

4. Bland alle ingredienserne til edamamemosen i en foodprocessor eller med en stavblender. den skal ikke være alt for fin, der må gerne være lidt bid i.

5. Damp aspargesene i 30 sekunder. Servér laksen med edamamemos og asparges. Drys evt. med citronskal.

Tip
Du kan også prøve dig frem og skabe din egen yndlings crunch. Prøv evt. med nogle andre nødder, som f.eks. mandler eller cashewnødder, eller frø. Du kan også prøve med andre smagsgivere, som f.eks. ingefær, eller hvad du godt kan lide. Prøv dig frem - Måske får du skabt en utrolig lækker crunch selv.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld