Dessert og sødt

Påskeæg

Med påske er det som alle andre højtider – det handler om at være sammen. Men ligeså meget om mad. I påsken finder vi påskeæg, spiser påskefrokost og drikker påskebryg. Men nogle ting kan sagtens laves mere MK-venligt, f.eks. påskeæg. Derfor får du nedenfor en opskrift på mine påskeæg, som er lavet på marcipan, nougat og et chokoladeovertræk.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
10 stk

Marcipan

  • 6 dl smuttede mandler
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 1/2 stk. bæger pasteuriserede æggehvider
  • 1/4 tsk. stevia
10 stk

Nougat

  • 200 g ovnbagte hasselnødder
  • 6 stk. juicy dadler (uden sten)
  • evt. lidt mælk
10 stk

Overtræk

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • evt. frysetørrede bær eller hakkede mandler

1. Marcipan: Tænd for ovnen på 100 grader. Smut mandlerne, og tør dem i ovnen i 30 min., så de er helt tørre.

2. Hak de tørrede mandler fint i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til med stevia. Tilsæt lidt mælk, hvis marcipanen er for tør.

3. Nougat: Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Tilsæt lidt mælk hvis blandingen virker meget tør.

4. Form en lille kugle nougat, tryk marcipanen flad, og rul den uden om nougatkuglen. Tril ægget, så overfladen bliver glat. Kom æggene i fryseren i minimum 1 time.

5. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp æggene i den smeltede chokolade.

6. Drys evt. med mandler, frysetørrede bær, eller hvad du ønsker, eller servér dem, som de er.

Tip
Hvis du ikke er til stevia, så byt steviaen ud med akaciehonning eller agavesirup.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld