Aftensmad

Ristaffel med æg

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 person

Ristaffel

  • 4 stk. æg
  • olie til panden
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g blomkål
  • 2 spsk. fishsauce
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. soja
2 person

Topping

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. forårsløg
  • 1/3 stk. agurk
  • 25 g kokosmel
  • 25 g peanuts
  • 1 håndfuld friske koriander

1. Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og riv blomkål groft på et rivejern, så det ligner ris, eller hak det fint.

2. Varm en pande op med lidt olie, slå de 4 æg ud derpå, og steg dem til scramble eggs. Det tager ca. 3-4 min.

3. Fjern æggene, og kom lidt ekstra olie på panden, så den er klar til grøntsagerne. Steg så løg og hvidløg i 2 minutter. Kom dernæst blomkålsrisene på panden, og steg dem sammen med dine løg og hvidløg – tilsæt fishsauce, honning og soja. Rør rundt i et par minutter. Tag panden af blusset.

4. Hak peberfrugt, forårsløg og agurk i mindre stykker, og kom dem i hver sin skål. Gør det samme med peanuts, kokosmel og koriander.

5. Servering: Kom blomkålsris-blandingen i to skåle sammen med æggene, og lad de andre ingredienser være valgfri. Du kan også blande det hele sammen inden servering.

Det børnevenlige twist

Kog 75 g ris i stedet for blomkålsris. Når du har stegt løg og hvidløg tager du halvdelen af og steger det sammen med de 75 g kogte ris i stedet for blomkålsris. Brug de samme krydderier.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld