Aftensmad

Svamperatatouille med kylling

Enten er man til svampe eller også har man det sådan lidt, som man har det med snaps til silden. Man tænker at det er noget Fanden har opfundet. Men når man så først får det ned i maven, så tænker man, at det alligevel kunne noget. Den her ratatouille kan meget. Den er god, og jeg synes, du skal give den en chance!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Ratatouille

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. squash
  • 500 g blandede svampe (f.eks. portobello, kantereller, champignoner)
  • 3 stk. blegselleri stængler
  • 3 stk. rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 dl æblemost
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 stk. kyllingebrystfileter
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1 dl skyr
4 person

Topping

  • 125 g rucola

1. Du skal bruge en stor gryde og en god, rummelig pande.

2. Skær aubergine og squash i grove tern, og skær svampene og resten af grøntsagerne i mindre skiver.

3. Varm ½ spsk. olivenolie op i gryden over middel varme, og kom blegselleri, løg, hvidløg og svampe i, mens du rører.

4. Varm ½ spsk. olivenolie op på panden, og steg aubergine og squash, til det er gyldent og let blødt – eventuelt af flere omgange, alt efter hvor stor din pande er.

5. Kom det over i gryden til løgblandingen. Kom også æblemost, timian og rosmarin i, smag til med salt, og lad det stå og simre.

6. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Kom sojasovsen på pande, steg kyllingestykkerne i 3 minutter, og kom dem over i gryden til resten.

7. Lad det koge ind, så der ikke er alt for meget væde tilbage – det er ikke en suppe. Tilsæt skyr, og smag eventuelt til med mere salt.

8. Server med frisk rucola.

Tip
Svampe giver en dejlig, cremet konsistens. Du kan både spise denne ret kold og varm. Den er også rigtig god som en ”kødsovs” til bønnepasta, hvor du undlader kylling, da der er rigelig med protein i bønnepastaen. Lav eventuelt dobbelt portion, så du har til to dage.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld