Aftensmad

Tunsteak med æblecrumble

Måske er tunsteak ikke lige det første, der kommer til én, når man står nede i supermarkedet og tænker, at man jo også liiige skal huske at få spise noget fisk hver uge. Men du vil ikke fortryde, at du laver de her tunsteaks, for de smager skønt!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Æblecrumble

  • 1 stk. æble
  • 8 stk. tørrede abrikoser
  • 1 dl hasselnødder
  • 240 g kogte kikærter
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. olie
4 person

Dressing

  • 1 spsk. lys balsamico
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 knsp. stevia
  • salt (smag til)
4 person

Salat og tunsteak

  • 800 g jordskokker
  • 1 stk. æble
  • 4 stk. tunsteaks
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 tsk. smør
  • salt og peber
  • evt. bredbladet persille

1. Tænd for ovnen på 175 grader.

2. Crumble: Skær æble i tern og abrikoser i mindre stykker. Kom æble, abrikoser, hasselnødder, kikærter, krydderier og olie på en bageplade, og bag det i 15 min.

3. Salat: Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Skræl jordskokker, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblet fint, og vend dem sammen med jordskokkerne i dressingen. Drys evt. med persille.

4. Vend tunsteakene i sesamfrø. Smelt smørret på en pande, og steg tunbøfferne i 1-2 min. på hver side ved høj varme. Krydr med salt og peber. Servér med æblecrumble og salat.

Tip
Hvis du ikke kan fordrage tun, så brug laks i stedet.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld