Yoghurt
Tilberedning
Yoghurt laves af syrnet mælk tilsat bakteriekulturer. Yoghurt smager frisk og syrligt. Yoghurt findes både i naturel smag, men også med vanilje eller frugtsmage – frugtyoghurt er ofte tilsat sukker. Du kan lave din egen frugtyoghurt ved at blende frugt eller bruge frugtmos, som du blander med naturel yoghurt. Du kan også bruge smagsgivere, som fx. vanilje, kanel eller citronskal og blande i naturel yoghurt.
Græsk yoghurt er normal yoghurt, hvor en del af vallen er siet fra, så konsistensen bliver tykkere. Yoghurt kan både spises som morgenmad, snack eller bruges til dressinger eller bagværk. Yoghurt smager også skønt til stærke gryderetter fx. i form af tzatziki.
Næringsindhold
Yoghurt er en god kilde til protein og calcium. Frugtyoghurt er ofte tilsat sukker i modsætning til naturel yoghurt.
Græsk yoghurt 2 % har et højt proteinindhold end de fleste normale yoghurter. Læs mere om græsk yoghurt her.
MK principperne
150-200 g græsk yoghurt max, 2 %, svarer til 1 portion protein.
Normal yoghurt indeholder 3 x mindre protein end skyr, men hvis du ikke kan få fat i skyr eller af andre årsager foretrækker yoghurt, kan du tælle 150 g yoghurt for ½ knytnæve protein.
Du kan fx. spise yoghurten sammen med 1 æg eller en anden ½ proteinkilde for at få 1 knytnæve protein.
Frugtyoghurt spises som nydelsesmåltid.