Asiatisk tofu skål
Reklame for SPIR, som er Nettos veganske produktserie.
Du forbinder det måske med at være møg kedeligt og smagsløst, men det vil jeg gerne ændre dit syn på med denne opskrift. For ja – tofu kan faktisk gøres lækker. Smag selv!
Tofu
- 3 spsk. soya
- 200 g spir tofu
- 10 g frisk og fintrevet ingefær
- 1 fed knust hvidløg
- 1 tsk. akaciehonning
Dressing
- 1/4 dl vand
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 tsk. akaciehonning
Bunden
- 1/2 stk. blomkålshoved
- 1/2 stk. granatæble (kerner)
- 1 håndfuld friske koriander (kan udelades)
1. Kør blomkål til små stykker, der størrelsesmæssigt minder om ris i din foodprocessor eller hak det fint med en kniv.
2. Pil kernerne fra granatæblet op bland det sammen med blomkålsstykkerne.
3. Skær tofu i mindre tern. Varm en pande op og kom tofu på panden sammen med soya sovs, ingefær, hvidløg og honning. Steg tofu på panden i 5-7 min.
4. Mens din tofu steger, kommer du alle ingredienserne til dressingen ned i en blender eller foodprocessor (eller stavblender) og kører det sammen til en cremet masse. Hvis du vil have dressingen tyndere, kommer du mere vand i.
5. Fordel blomkålsblandingen i 2 skåle, top med tofu tern og dressingen og drys evt. med friske koriander og saltede peanuts.
Tip
Hvis du er meget sulten, så brug 1 ½ pakke tofu til 2 personer.
Dette måltid har lidt mere fedt end en normal angivet fedtmængde, hvis du spiser efter de slankende MK principper. Men så tager du bare mindre fedt til dit næste måltid, og sådan går alting så smukt op. Hvis du ikke skal tabe dig, så fyre du den bare af. Du kan evt. også komme brune ris sammen med blomkålsblandingen.