Belgiske vafler
Denne opskrift er altså kommet til at sidde lige i skabet. Sunde vafler som smager sødt og godt! Du kan spise dem til morgenmad, som en snack eller lave det til en dessert. De er dejligt mættende og hvis du kører efter de slankende MK principper, så kom gerne FiberHusk i dejen, som der står nævnt.
Vafler
- 1 stk. banan
- 125 g hytteost
- 5 stk. æg
- 1 spsk. fiberhusk
- 6 spsk. havregryn
- 1 tsk. kardemomme
- 1/4 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
- 1/2 spsk. flydende honning
- 1/2 tsk. bagepulver
1. Kom alle ingredienserne i en blender og kør det til en ensartet masse.
2. Lad gerne dejen trække i et par minutter, inden du kommer en klat dej på vaffeljernet.
3. Steg en vaffel i dit belgiske vaffeljern i 2-4 min. Kan også laves i andre vaffeljern. Husk evt. at smøre vaffeljernet med olie, hvis det ikker har slip-let effekt.
4. Vaflerne kan fryses, så lav en stor portion.
Tip
Brug evt. olie til dit vaffeljern, hvis det ikke gider slippe dejen normalt.
Du kan også stege dem på panden og lave dem til pandekager eller komme dejen i muffinforme og bage muffins. Jeg har serveret en vaffel med creamy skyr og bærmos til. Opskriften på disse finder du under morgenmad herinde.
Spis 2 vafler (går for din proteinkilde samt 1 stk. frugt) til et hovedmåltid sammen med din favorit topping.