Snacks

Gulerodsmuffins

Disse muffins er meget 'lydige', da de indeholder grøntsager og meget lidt frugtsukker. Dog skal du stadig se disse som kage, hvis du der igang med et vægttab. Så er det i hverdagen bedre at spise grøntsager og nødder til et eftermiddagsmåltid end noget, der smager som kage. Hvis du skal leve sundt, kan du sagtens spise disse et par gange til eftermiddagsmåltid i hverdagen.

12 stk.

Gulerodsmuffins

  • 250 g gulerødder, fintrevet
  • 1 banan
  • 7 friske dadler (husk at tage stenen ud)
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. vaniljepulver (kan erstattes af 1 tsk. kanel)
  • 1/8 tsk. stevia, MaxSød (kan erstattes af 2 spsk. honning, fx. akaciehonning)
  • 1 1/2 dl fuldkornsmel (brug fuldkornsrismel for glutenfri version)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. nelliker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 125 g blåbær, friske

Citruscreme

  • 80 g cashewnødder
  • 2 spsk. mælk (du vælger selv, om du bruger plante- eller komælk)
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 spsk agavesirup
  • Saft og skal fra 1/4 citron

Gulerodsmuffins

  1. Blend banan sammen med æg, alle krydderierne samt bagepulver.
  2. Kom blandingen sammen med fintrevne gulerødder og rør det sammen med melet samt blåbær.
  3. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i 20-25 min. ved 175 grader, varmluft.
  4. Læg cashewnødderne i blød i vand i minimum 1 time.
  5. Hæld vandet fra cashewnødderne og blend alle ingredienser ti cremen sammen.
  6. Kom det ovenpå de afkølede muffins.