Kylleryllegryde
Forestil dig at du har hamrende travlt. Du orker ikke at bruge for meget tid i køkkenet og ville ønske, at du bare kunne mikse et måltid sammen på nul-komma-fem. Jamen det får du her. Det hele skal ned i en gryde eller ildfast fad med låg på og så ellers stå og hygge sig i ovnen, mens du kan lave en masse andet.
Kylleryllegryde
- 2 stk. grønkålsstilke
- 1 stk. sød kartoffel
- 1/2 stk. peberfrugt
- 1 stk. pak choy
- 2 stk. forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld blå vindruer
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g kyllingefilet
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 dl mandeldrik
- 1 spsk. sojasovs
Topping
- 4 spsk. skyr
- 1 spsk. dijonsennep
- 1/2 fed hvidløg
- 1 knsp. salt
- 2 spsk. grovboller
1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Skær alle grøntsagerne i ønskede størrelser. Varm olien op i en støbejernsgryde eller på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen.
3. Halver de 2 kyllingefileter, læg dem ned i gryden, og lad dem brune lidt.
4. Kom grøntsager og vindruer i gryden sammen med timian og salt, og hæld til sidst mandelmælk og soja over.
5. Sæt gryden i ovnen i 40 minutter.
6. Rør toppingen sammen, og server den til kylleryllegryden.
7. Sund version: Spis en grovbolle sammen med retten.
Tip
Du skal lede længe efter et lettere måltid, som kræver så minimal forberedelsestid og efterlader så lidt opvask. Grøntsagerne kan du skifte ud. Tag dem, der er i sæson, og sørg for både at have lidt sprøde og bløde grøntsager med.