Rødbedebrød
Mine rødbedebrød kan du bruge som var det rugbrød. Spis dem med pålæg, eller som her, med hytteost. De er ret dejlige at have i fryseren. På den måde kan du hurtig lave en frokost, hvor du spiser et rødbedebrød med en form for protein ovenpå og tager noget gnavegrønt ‘on-the-side’ og dypper i en god dip.
Hvis du vil tabe dig, så brug dem som en ‘tætpakket kulhydratkilde’
Brød
- 325 g rødbede
- 1 dl vand
- 1 1/2 dl havregryn
- 2 tsk. fiberhusk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl fuldkornsmel
- 1 tsk. salt
Tilbehør til 1 person
- valgfri proteinkilde, fx hytteost eller pålæg
- 1 valgfri fedtkilde
- grøntsager efter eget valg
1. Sæt ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Skræl rødbederne, kom dem i foodprocessoren, og kør dem til fine små stykker.
3. Kom herefter de andre ingredienser i foodprocessoren, og kør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
4. Form 7 små pandekager på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 20-25 minutter.
5. Spis 2 rødbedebrød pr. portion, og top med valgfri proteinkilde, 1 valgfri fedtkilde og grøntsager efter eget valg.
Tip
Du kan fryse rødbedebrødene og du kan også bruge dem som mini-pizzabunde: Smør dem med tomatpuré, kom parmaskinke, artiskok, rød peberfrugt og evt. lidt ost på, og giv dem 10 minutter i ovnen ved 175 grader. Mums! Og spis selvfølgelig gerne en salat til.