Sticky flapjacks
Nu skal du have en lidt ældre opskrift, som jeg faktisk selv har haft glemt. Men nu er den fundet frem fra gemmerne og det er jeg svært glad for! Disse barer er lækre, søde og er perfekte som et mellemmåltid, når man lige føler at man skal forkæles lidt ekstra.
Flapjacks
- 1 dl cashewnødder
- 20 stk. juicy dadler (uden sten)
- 2 dl vand
- 1/4 tsk. stevia
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 3 dl havregryn
- 1 dl valleproteinpulver (uden smag)
- 2 spsk. birkes
- 1/2 dl sesamfrø
- 3 stk. pasteuriserede æggehvider
Topping
- frysetørrede blåbær (kan undlades)
1. Tænd ovnen på 160 grader.
2. Mal cashewnødder til mel i en kaffekværn. Kør dadler og vand sammen i foodprocessoren, og rør herefter alle ingredienserne sammen i en skål.
3. Bred blandingen ud i en lille bradepande (ca. 20 x 15 cm), og bag den i ovnen i ca. 25 min. Pas på at de ikke bliver tørre.
4. Skær barerne ud i ønskede størrelser.
Tip
Du kan skære dem ud som du selv ønsker, men der skulle gerne blive til cirka 12 stk. De kan sagtens fryses, det tager de absolut ikke skade af, og så har du til en god, sød snack en anden dag.
Barerne kan fryses.