Fastelavnsbolle med hindbærcreme
Denne fastelavnsbolle er så dejlig frisk og let i smagen, giver en god mæthed i maven mens smagsløgene jubler over, at få smagen af en frisk hindbærcreme. Disse fastelavnsboller er for dig, der godt kan li´ den mere friske og søde smag, men stadig vil have en god mæthed, som varer længe.
Søde hytteboller
- 225 g hytteost 1,5%
- 80 g havreklid
- 2 stk. æg
- 1 spsk. fiberhusk (15 g)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. flydende honning
- 1/4 tsk. vaniljepulver
- 1/4 tsk. stødt kardemomme
Hindbærmos
- 200 g frosne hindbær
- 1 tsk. agavesirup
- 1/4 tsk. vaniljepulver
Creme
- 150 g mascarpone
- 150 g skyr
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. flydende honning
Pynt (kan undlades)
- 1 håndfuld friske hindbær
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kom alle ingredienserne til de søde hytteboller op i en skål, og blend det hele sammen til det får en ensartet konsistens. Lad dejen trække i 10-15 minutter.
3. Kom mandlerne til remoncen op i en minihakker eller foodprocessor, og kør dem til de er helt finthakket. Kom så smør, honning og kanel deri, og kør det sammen til en ensartet masse.
4. Kom lidt koldt vand på dine hænder og form 6 runde boller af bolledejen. Bag i ca. 20-25 minutter. Lad bollerne køle af.
5. Kom frosne hindbær, vaniljepulver og honning op i en kasserolle, og lad det koge sammen i 5 minutter. Lad hindbærmosen køle af.
6. Pisk ingredienserne til mascarponecremen sammen. Rør herefter cremen sammen med den afkølede hindbærmos.
7. Halvér bollen på langs og smør 1 tsk. af remoncen ud i bunden af hver bolle. Fordel derefter hindbærcremen i bollerne.
Tip
Opbevar fastelavsbollerne på køl i 2-3 dage.