20. mar 2020 MK principperne

Forbrændingsmad

Danskerne elsker at spise, og hvis der er noget vi gerne ville kunne, så er det at spise uden at tage på. Især i disse tider, hvor mange har hjemmearbejde, er det ganske enkelt dejligt nemt at sidde og hygge-tygge og ikke røre sig synderlig meget. Der florerer mange historier om, at vi kan spise os til en bedre forbrænding, men kan vi nu også det?

Mad der sætter gang i forbrændingen

Protein
Det er veldokumenteret, at protein øger forbrændingen mere end kulhydrat og fedt. Det er en af årsagerne til, at man taber sig mere, når man erstatter fedt med protein, i stedet for med kulhydrat. Protein findes bl.a. i kød, fisk, fjerkræ, mælkeprodukter, æg og bælgfrugter.

Stærke krydderier
Chili og sennep er måske de to bedste bud på ingredienser i maden, der kan øge forbrændingen. Chili og sennep skal spises regelmæssigt, så forbrændingen ofte stimuleres. Forbrændingen stiger kun meget lidt, så der går virkelig lang tid, før det kan ses på vægten - med mindre du hopper med på Chili Klaus bølgen og spiser en chili hver dag, og får en helt naturlig kvalme ift. indtagelse af andet mad. Det vil jeg dog ikke anbefale.
Har du set mit indlæg fra igår? Der linker jeg til min app, hvor du kan finde opskriftspakken "10 salater med smæk på smagen", hvori du bla. finder en opskrift på Spicy Spidskåls salat, som i den grad vil fyre op for din forbrænding.

Koffein og andre bioactive stoffer
Koffeinholdige drikke, som te og kaffe, kan også øge forbrændingen, har undersøgelser vist. Kroppen vænner sig tilsyneladende til den forbrændingsstimulerende virkning, når man drikker kaffe og te jævnligt, så det er uklart, hvor stor og holdbar effekten af te og kaffe er. Flere undersøgelser har vist, at grøn te øger forbrændingen. Effekten af grøn te skyldes ikke koffein, men andre bioaktive stoffer i teen, og effekten bliver mindre, hvis man både drikker kaffe, der indeholder koffein, samt den grønne te.

En kop stærk kaffe indeholder 100-200 mg koffein, der virker opkvikkende og stimulerer kredsløbet, så puls og blodtryk stiger. Derudover øges forbrændingen, men kun hos personer, der sjældent drikker kaffe. Vær også OBS på, at når folk ofte drikker kaffe, så spises der også en kage eller andet sødt til, som giver plus på kalorie siden.

Te til forbrændingen

Kosttilskud
Kosttilskud, der kan øge forbrændingen, indeholder typisk tyrosin (en aminosyre fra protein), capsaicin (det aktive stof i chili), catechiner (de aktive stoffer i grøn the) og koffein. Kosttilskud, med netop den sammensætning, øger forbrændingen med 20 kcal i de følgende fire timer efter indtagelse, har en dansk undersøgelse vist. Meeeeen man kan oveveje om man ikke i stedet for skulle lave 20 sprællemænd hver 4. time og forbrænde 20 kcal på den måde i stedet for at sluge en pille, som er meget dyr og man får meget lidt ud af det!

Man kan også investere i mit nyeste træningsprogram ”Fitcamp vol. 2”, som der lige nu er 50% på, for at sætte fut i forbrændingen.

Tilbuddet gælder til d. 31/3 2020.

Michelle-Kristensen-træning

Rigtig god fredag!

XX Michelle

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne