9. okt 2019 Hverdagen med MK

Min første opskriftsbog: det handler den om

Lige nu sidder jeg med en stor balje kaffe i hånden her i NYC. Mest fordi jeg synes, det er liiige tidligt nok at hive noget med alkoholprocenter op ad lommen. Især fordi endnu en træningstime venter herovre iaften, og du har typen på tråden, som bliver halvfuld af bare et glas alkohol. I aften tror jeg, at jeg skal have et lille glas for i dag er en stor dag for mig. Der er nemlig sket 2 dejlige ting:

1. Min første opskriftsbog kan nu ENDELIG forudbestilles på landets bog webshops. Den udkommer den 27. dec og du kan lure på Mission sund mad her. 
2. Jeg har skrevet under på et TV-program, som jeg skal starte optagelserne på, når jeg kommer hjem fra NYC og som kører de næste 8 måneder frem. Noget jeg glæder mig enormt meget til.

Da jeg vågnede i morges, slog jeg øjnene op til en mail fra min redaktør Ane fra Politikens forlag om, at Mission sund mad endelig kan forudbestilles på landets bog-webshops, VUHUUU! Så skål i en sort mokka på det, og velbekomme i noget af det mad, som jeg har fundet i Wholefoods og som jeg simpelthen blev nødt til at teste af. I bægeret finder du mandel-yogurt, som har 11 gram protein pr 150 gram, som der er i et bæger. Det er ikke lige så proteinholdigt som skyr, men det smager virkelig godt og cremet. Toppingen på yoghurten er en granola, som er lavet på bl.a kikærtemel.

Tilbage til bogen for det er ved guder den, det skal handle om i dag. Det er nemlig et lidt umuligt projekt, der er blevet en realitet. Nogen jeg selv tvivlede lidt på på nogle tidspunkter.
Fredag den 23. august havde jeg møde med Lene Juul, som er direktør for Politiken om muligheden for at lave en opskriftsbog på rekordtid. Aftenen inden mødet så jeg mig selv sende en sms til Sara Blædel (som ofte er mit go-to orakel, når jeg er i tvivl om noget. Det er ikke uden grund at hun er i Mads og Monopolet :)), hvor jeg skrev, at jeg ikke skulle lavet den bog. Det blev simpelthen for presset for mig at lave en bog på 5 uger, og der var nok en grund til, at Politiken havde sagt, at det var mere eller mindre umuligt at lave en bog så hurtig. Klip til den frokost, som jeg spiste med Sara dagen efter, hvor jeg lige kom fra mødet med Lene Juul, som havde præsenteret nogle ret gode ting i forbindelse med bogen. På den frokost blev bog igen vendt, jeg ændrede mening og sagde ja til at lave min første opskriftsbog. For hvis der er noget, som jeg har drømt om længe, så er det at lave en opskriftsbog, som ikke er fyldt med snak og en masse grundlæggende forklaring om blodsukkeret o.a. som jeg tidligere har lavet. Hvor bogen derimod er spækket med en masse opskrifter og tips til, hvordan du selv bliver en mester i MK køkkenet. Den drøm bliver nu en realitet.

Mandag den 26. sagde jeg LET’S GO til bogen, spærrede jeg mig mere eller mindre inde i mit sommerhus, og gik i gang med at skrive og teste opskrifter af i døgndrift. Køkkenet lignede et bombet lokum til tider, min rumpet var øm af at sidde så meget foran skærmen og skrive, jge tudede lidt af træthed og frustration og jublede af lykke, når en opskrift sad i skabet. Ja jeg var hele registret igennem, og nu kan jeg grine stort af, at jeg har været så rørstrømsk i den proces. Men det var lidt et voldsomt pres, men sikke et resultat der kom ud af det. En uge senere kunne jeg aflevere 100 velskrevne opskrifter og indledende tekst om MK principperne.
Den uge har jeg ikke behov for at skulle igennem igen. Den var crazy! For ud over at skulle lave bogen, havde jeg også lige mine MK campere, der skulle passes, Go´Morgen DK og den normale daglige drift i MK biksen. Men jeg gjorde det sgu og jeg kunne det, og nogle gange skal man jo presse sig selv ud på dybt vand, for at finde ud af hvor ens grænser er! Ellers lærer vi aldrig noget nyt om os selv. Men igen – det her har jeg bevist overfor mig selv at det kunne jeg godt, og jeg har ikke behov for at gøre det igen.
I lørdags da jeg satte mig i flyet til NYC, var bogen for mit vedkommende så godt som færdig. Alle billeder af maden, af mig og til forsiden var i hus og det var en kæmpe lettelse! Bog nr 8. var så godt som i hus!

Og hvad handler bogen så om? Jamen jeg så mig selv og en del campere være trætte af at lede i diverse bøger, e-bøger og magasiner efter de opskrifter, som er mest populære. Så mine camperes favorit opskrifter, mine egne yndlings og nogle nye opskrifter er proppet i den nye bog. Den indeholder 100 opskrifter, som alle er efter MK principperne og ud for hver en opskrift står der, hvor meget du får af fedt, protein, tætpakkede kulhydrater o.a. Jeg har gjort meget ud af at gøre opskrifterne lette, lækre og ligetil, så tingene kan købes i et supermarked, de fleste retterne kan laves på 3o minutter og så smager de SKØNT!

Her kan du se billeder af nogle af opskrifterne, som du kan glæde dig til i bogen.

Så får du simpelthen ikke mere at se :). Resten af opskrifterne må du vente til at se, til bogen udkommer. Men jeg håber meget, at disse billeder får mundvandet til at løbe og du jubler over det, du ser.

Der er også vegetariske retter i bogen, og du kan altid skifte fars ud med plantefars og en frikadelle ud med en falaffel (som der også er opskrift på). Hvis du er veganer, så er bogen ikke noget for dig, da der er mejeriprodukter og æg i nogle opskrifter. Du kan sagtens lave alle opskrifterne glutenfrie.

Du kan bl.a. forudbestille bogen stederne som står lige herunder. Vær OBS på at der hos nogle af boghandlerne ikke er opdateret liste med, at bogen indeholder 100 opskrifter. I starten var planen 85 opskrifter, men så tog fanden ved mig :-P. 100 er bare et pænere tal.

Her kan bogen forudbestilles:

Saxo: læs mere her

Arnold Busck: læs mere her

Bog & Idé: Læs mere her

Tak til Joachim Wichmann for smukke fotos, for Sara Rostrup (You Blush) for make-up og til grafiker Stine Trampe og redaktør Ane Børup, som pt knokler med at få bogen i hus.

Xx Michelle

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne