MK og Føtex samarbejder om simpel sundhed
15. apr 2021 Hverdagen med MK

Færdigretter efter MK-opskrifter i din lokale føtex

Reklame/i samarbejde med føtex

Føtex & MK har en fælles mission: nemlig at levere nem aftensmad til danskerne i form af lækre grøntsagsfyldte færdigretter. Så har du aftensmad på 2️⃣0️⃣ minutter. Du kan købe lækkerierne i delikatessen i føtex, og HURRA, fra i morgen går det for alvor løs med MK-færdigretterne. Vuhuu.

Dét her er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. 🤩⭐️

Få svar på din spørgsmål herunder.

Bon appetit! 💗💙

Så er der MK-måltider klar i Føtex.

Så’ der grøntsagsfyldte retter til folket a la MK. 😄

Hvilke MK-retter kan jeg købe?

Det sidste halve år har jeg arbejdet tæt sammen med føtex for at få de første aftensmadsmåltider færdige til jer.

Der kommer 5 grøntsagsfyldte færdigretter til en start. Boller i karry, ristaffel, spidskålslasagne, grøntsagsbrød og coleslaw. De koster 45 kr. pr styk og 2 for 75 kr., som er lavet efter mine originale opskrifter, som du finder i mine bøger. Dog har de fået et lille twist, så de kan dels blive lavet i kæmpe mængder og også stadig stå i en køledisk i 1-3 døgn uden at blive ret mystiske at se på, da mange af retterne vil begynde at væske liiiidt for meget, hvis de ikke fik det twist. Og hvem gider spise spidskålslasagne flydende i vand? Ikke mig :).

Du finder dem i din føtex-delikatesse:

⭐️ Boller i karry

Pr. uge 35 er der kommet 2 nye færdigretter i din føtex:

⭐️ Hakkebøf i svampesauce
⭐️ Kylling i fad

Pr. uge 19 i 2022 er der udkommet 1 ny færdigret i din føtex:

⭐️ MK kyllingeboller i tomatsauce
⭐️ MK kylling i thaikarry

Udgår:

⭐️ Ristaffel
⭐️ Coleslaw
⭐️ Grøntsagsbrød
⭐️ Spidskålslasagne
⭐️Millionbøf

Måltiderne er ideelle til dig, der gerne vil spare lidt tid på aftensmaden i en travl hverdag. Sæt retten i ovnen i cirka 20 minutter, og voila – så har du et grøntsagsfyldt måltid.

Hvor kan jeg få fat i retterne henne?

Føtex sælger færdigretterne i alle almindelige føtex og føtex food-butikker.

Dog kun i føtex food med en delikatesse-afdeling – der er otte store føtex food, primært i Jylland men også en i Virum, en i Dragør og en i Snekkersten. Dermed ikke i de små føtex food convenience, som ligger på mange travle og befærdede placeringer i København – de har ingen delikatesse og derfor ikke produkterne.

Med andre ord finder du færdigretterne i 93 butikker i alt.

Hvis du ikke kan finde retterne i din føtex, så skal du spørge personalet. Her kan du bestille retterne til fx næste dag.

Hvis Universet vil det, kan vi også snart tilbyde en anden form for levering. Det håber vi, at vi snart kan præsentere. Men indtil da må du gå på rov i din føtex-delikatesse. 😄

Hvornår er retterne i butikkerne?

Fra mandag d. 12. april begynder færdigretterne at dukke op i nogle kølediske. Og fra fredag den 16. april går det for alvor løs – så kan du finde MK’s færdigretter to-go i din lokale føtex delikatesse. Glæd dig at smage:

⭐️ Spidskålslasagne
⭐️ Boller i karry

Pr. uge 35 er der kommet 2 nye færdigretter i din føtex:

⭐️ Hakkebøf i svampesauce
⭐️ Kylling i fad

Pr. uge 19 i 2022 er der udkommet 1 ny færdigret i din føtex:

⭐️ MK kyllingeboller i tomatsauce
⭐️ MK kylling i thaikarry

Udgår:

⭐️ Ristaffel
⭐️ Coleslaw
⭐️ Grøntsagsbrød
⭐️ Spidskålslasagne
⭐️Millionbøf

Hvad koster retterne?

De koster 45 kr. pr styk og 2 for 75 kr.

Hvorfor henviser I ikke til MK principperne?

Du kan finde information om ingredienserne og næringsindholdet i mine færdigretter på min hjemmeside: https://mkuniverset.dk/blog/mks-faerdigretter-i-din-lokale-foetex-delikatesse/. Du kan også læse mere om mine principper på: https://mkuniverset.dk/principperne/. Jeg håber, at du synes om retterne.

Jeg har dog valgt at markedsføre produkterne uden at henvise til MK Principperne, da der er ret strenge krav efter fødevarelovgivningen for, hvordan man må markedsføre fødevarer, der sælges i butikker. Det betyder selvfølgelig ikke, at retterne afviger fra dét, jeg står for.

Hvem laver maden? Bliver retterne lavet fra bunden?

Retterne bliver lavet i delikatesserne. Derudover er der dygtige og søde leverandører, som jeg og føtex har arbejdet tæt med. For eksempel laver Danæg vores grøntsagsbrød, en sød slagter laver kødbollerne til boller i karry osv. Men det hele bliver samlet i vores bakker i delikatesseafdelingen i føtex. Der står personalet og samler retterne på bedste vis, så du kan tage dem med hjem.

Kan retterne varmes i mikrobølgeovnen?

Du kan godt varme retterne i mikroovnen, men meningen er, at du skal bruge ovnen. Derfor er de i foliebakker, og ovn står angivet som tilberedningsmetode. Men du kan sagtens tage retten over på en tallerken, og så varme den i mikroovnen til den er gennemvarm og damper.

Hvor længe kan retterne holde sig?

Retterne kan typisk holde sig i 2-3 dage, da de er fyldt med grøntsager, som ikke kan holde sig så længe. Det står altid på hver enkelt ret, hvor længe den kan holde. Så det varierer alt efter, hvornår retterne er lavet.

Er der tilsætningsstoffer i retterne?

Du kan se ingredienslisten under spørgsmålet ‘Hvad er næringsindholdet i retterne?’.

Ja der er tilsætningsstoffer/e-numre i nogle af retterne, men det betyder ikke, at de er farlige. Vi har prøvet at lave en liste her, hvor vi forklarer lidt nærmere om de e-numre, som du finder i retterne.

E1442, E1450, E412, E415
Modificeret stivelse er ”jævnings”-stoffer, der tilsættes for at skabe en fastere konsistens i produktet (fx en sauce). Modificeret stivelse er naturlig stivelse, der er påvirket kemisk, derfor regnes det for et tilsætningsstof, selv om det egentlig er naturlig stivelse, fx fra kartofler, tapioca eller majs

E300-302
Ascorbinsyre (vitamin C) og ascorbater, fx calciumascorbat

Ascorbinsyre og dens salte, ascorbater, er et naturligt forekommende vitamin, der findes i store mængder i f.eks. citroner, appelsiner, solbær og hyben. Fremstilles også syntetisk

E202
Sorbinsyre og sorbater, fx calciumsorbat
Sorbinsyre og dens salte, sorbater, forekommer naturligt i fødevarer som fx kirsebær og tomater, men fremstilles syntetisk.

Hæmmer væksten af især gær- og skimmelsvampe (mug) samt visse bakterier.

Benzoesyre og benzoater har størst effekt i et surt miljø, hvorfor der ofte tilsættes citronsyre (E 330) samtidig

E330
Citronsyre og citrater, fx dicalciumcitrat
Citronsyre forekommer naturligt i fx citroner. Citrater er salte, der fremstilles fra citronsyre.

E327
Svovldioxid og sulfitter, fx calciumsulfit
Hæmmer væksten af især bakterier, men også gær- og skimmelsvampe (mug). Bruges desuden som antioxidant i fx tørrede abrikoser, hvor det bevarer deres lyse farve.

Svovldioxid er en luftart, der dannes ved forbrænding af svovl. Sulfitter er de salte, der dannes, når svovldioxid blandes med vand.

E270
Mælkesyre

Kan fremstilles syntetisk eller naturligt ved gæring af kulhydrater.

Kan retterne fryses?

Ja, boller i karry kan fryses.

Grøntsagsbrødene kan også, men så vil konsistensen ændre sig en smule, da de har været frosset ned en gang før.

Ang. de 2 nye MK-retter, hakkebøf i svampesauce og kylling i fad:

Retterne kan som udgangspunkt ikke fryses – man må gerne forsøge sig med det, men de er ikke lavet med henblik på at kunne fryses.

Er retterne økologiske?

Nej, retterne er ikke økologiske.

Er retterne glutenfri?

Der er brugt lidt hvedemel i kødbollerne i boller i karry.

Ellers er der ikke gluten i. Dog bliver måltiderne samlet i bakkerne i et køkken, hvor der arrangeres/er andre glutenholdige retter. Så hvis du har cøliaki, skal du ikke spise retterne.

Ang. de 2 nye MK-retter, hakkebøf i svampesauce og kylling i fad:

Retterne er ikke glutenfrie, da de ikke er lavet i et glutenfrit miljø.

Er retterne laktosefri?

Der er ikke laktose i ristaffel og i grøntsagsbrødene, men i de andre retter er der.

Vær obs på, at retterne ikke er lavet i laktosefri lokaler.

Er der chili i karrysovsen?

Ja, det er der.

Er der vegetariske retter?

To af retterne er vegetariske. Det er grøntsagsbrødene og coleslaw. Ristaffel er uden kød, men indeholder fiskesovs, så den er ikke 100% vegetarisk.

Er nogle af retterne lavet med halalkød?

Niksen 🙂

Hvad kan jeg bruge grøntsagsbrødene til?

Grøntsagsbrødene er gode til både frokost og aftensmad.

Du kan lave alt fra sandwich, minipizzaer til burger, toast o.a. med de populære brød. Michelle har lavet 4 videoer til dig, som du finder inde på MK Universet-app’en. Du kan se dem derinde og få inspiration til lynhurtige og lækre frokoster. Du finder app’en her.

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

Få et lille smugkig her:

Hvorfor står der ikke næringsindhold på bakkerne?

Det er fordi, at der ikke er noget krav om, at der skal være ingrediensliste/næringsindhold på emballagen, når det gælder mad fra delikatessen.

I MK er det ikke noget, vi har skænket særlig mange tanker, da vi regner i mængder – og bruger knytnæven som målestok i stedet for energi og kalorier. Men for de interesserede, så har vi regnet det ud.

Bliv klogere på næringsindholdet pr. 100 g i de forskellige måltider herunder. Det står også på føtex’ hjemmeside. 😊

Hvad er næringsindholdet i retterne?

Boller i karry

Boller i karry med blomkålsris efter MK-opskrift. Når du har lyst til et lækkert og hurtigt måltid fyldt med grøntsager.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 352 kJ / 85 kcal
Fedt 5.5 g
– heraf mættede fedtsyrer 2.1 g
– enkeltumættede fedtsyrer 2.4 g
– flerumættede fedtsyrer 0.7 g
Kulhydrat 3.0 g
– heraf sukkerarter 0.8 g
Kostfibre 1.8 g
Protein 4.9 g
Salt 0.79 g

Ingrediensliste:

48% karrysauce (hønsekødsbouillon (vand, glukosesirup, salt, aroma (kylling, umami), hønsefedt- og kød, syre (E330, E270, E327), krydderier (hvid peber, gurkemeje), løvstikke, rosmarinekstrakt), græskar, SELLERI, løg, PISKEFLØDE, rapsolie, æblekoncentrat, karry (0,8%), salt, majsstivelse, chili), 29% hakket blomkål, 22% kødboller (heraf 60% hakket grisekød, 20% hakket oksekød, løg, HVEDEMEL, ÆG, SKUMMETMÆLKSPULVER, salt, peber), timian.

Spidskålslasagne efter MK-opskrift i Føtex

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

Hakkebøf med svampesauce

Prøv hakkebøf med svampesauce efter MK opskrift.

Næringsindhold pr. 100 g

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 350 kJ / 84 kcal
Fedt 4.7 g
– heraf mættede fedtsyrer 2.0 g
– enkeltumættede fedtsyrer* 1.9 g
– flerumættede fedtsyrer* 0.4 g
Kulhydrat 2.1 g
– heraf sukkerarter 1.5 g
Kostfibre* 0.8 g
Protein 7.9 g
Salt 0.76 g

Ingrediensliste

Nye MK-retter i Føtex

Kylling i fad

Kylling i fad efter MK opskrift

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 260 kJ / 62 kcal
Fedt 2.5 g
– heraf mættede fedtsyrer 1.1 g
– enkeltumættede fedtsyrer* 0.9 g
– flerumættede fedtsyrer* 0.3 g
Kulhydrat 0.4 g
– heraf sukkerarter 0.5 g
Kostfibre* 1.2 g
Protein 8.9 g
Salt 0.77 g

Ingrediensliste

Nye MK-retter i Føtex

Grøntsagsbrød

Skift dit sandwichbrød ud med grøntsagsbrød. Grøntsagsbrødet er lavet på ærter efter MK-opskrift.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 346 kJ / 83 kcal
Fedt 4.8 g
– heraf mættede fedtsyrer 0.6 g
– enkeltumættede fedtsyrer 2.0 g
– flerumættede fedtsyrer 1.9 g
Kulhydrat 3.6 g
– heraf sukkerarter 3.1 g
Kostfibre 2.3 g
Protein 5.2 g
Salt 0.39 g

Ingrediensliste:

57% ærter, 39% ÆG, bagepulver, salt, glutenfri havregryn, loppefrøskaller

Grøntsagsbrød efter MK-opskrift i Føtex

Få overblik over MK Universets mange opskrifter.

MK kylling i thaikarry

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 352 kJ / 84 kcal
Fedt 4.6 g
– heraf mættede fedtsyrer 3.8 g
– enkeltumættede fedtsyrer 4.2 g
Kulhydrat 4.2 g
– heraf sukkerarter 2.4 g
Kostfibre 1.4 g
Protein 5.5 g
Salt 0.40 g

MK kyllingeboller i tomatsauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 413 kJ / 98 kcal
Fedt 5.3 g
– heraf mættede fedtsyrer 1.8 g
Kulhydrat 5.5 g
– heraf sukkerarter 3 g
Kostfibre 0.1 g
Protein 6.7 g
Salt 0.77 g

Hvad tænker MK om bakkerne og bæredygtighed?

Som med så mange andre emballageting, så skal du selvfølgelig sortere dit affald. På den måde bliver emballagen genanvendt.

Foliebakkerne kan du med fordel gemme og bruge til at grille grøntsager o.a. i på grillen eller over bål. Du kan også genanvende både bakke og låg og fx bruge dem til skovturens madkurv. De er også ret gode at have kage i, til at fryse rester i, til at så karse, spirer eller andre urter i. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 😋

23 svar på “Færdigretter efter MK-opskrifter i din lokale føtex”

Ninna Christensenskriver:

Kunne man varme de to retter i mikrobølgeovn

Michelle Kristensenskriver:

Hej Ninna 🙂 du kan godt tage en ret over på en tallerken, og så varme den i mikroovnen til den er gennemvarm og damper. Retterne er i foliebakker, da ovn står angivet som tilberedningsmetode … håber du fandt ud af det 😅

Gitte Zabellskriver:

Hej, hvor mange kcal er der i jeres boller og karry? Er det til 1 person eller 2?

Michelle Kristensenskriver:

Hej Gitte, der er 85 kcal pr. 100 g. Én ret er til en enkelt person. Du kan læse mere om næringsindholdet i blogindlægget her 🙂

Metteskriver:

Hej 🤗

Kan mk aftensmadretter fryses. Her tænker jeg i sær på spidskålslasagnen.

Vh Mette

Michelle Kristensenskriver:

Hej Mette, bedre sent end aldrig 😅 her kommer svaret – spidskålslasagnen kan fryses og også boller i karry. Hvis du fryser grøntsagsbrødene, så ændrer konsistensen sig en smule, da de har været frosset ned en gang før. Coleslaw og ristaffel kan ikke fryses 🙂 Xx Michelle

Anita Jensenskriver:

Hej, da jeg spiser efter keto-principper, blev jeg rigtig glad for at se, at alle retterne holder kulhydratniveauet under 5g.
Jeg købte lidt af det hele, herunder også grønsagsbrødene idag. Jeg har efterfølgende set på Føtex.dk at indholdet af kulhydrater er 7,6g men på din side står 3,6 g kh.
Hvilket tal skal jeg mon regne med?
På forhånd tak for svar
Mvh Anita

Michelle Kristensenskriver:

Hej Anita 🙂 tak for at gøre opmærksom på dette. 3,6 g kulhydrater i grøntsagsbrødene er det korrekte. Beklager den lange svartid. Xx Michelle

dorthe plougmannskriver:

Vi har købt din boller i karry i Føtex, (de smagte udmærket), og undret os over at der ikke står indholdet.
Men 1 knytnæve protein, 1 portion fedtkilde og grøntsager. Tilberedning….osv.
hvorfor står der ikke bollerne indeholder (også%, gris%) karrysovs: blallballa
hvis jeg fx er allergisk for rød peber eller mælkeprodukter? hvad så?
Dette er generelt for alle Føtex færdigretter, har vi konstateret. men nu skriver jeg til dig. i håb om at du læser dette, og viderebringer min frustation.
troede forøvrigt at dette var lovbefalet (altså indhold i færdigretter)
vh dorthe

Michelle Kristensenskriver:

Hej Dorthe. Det er fordi, at der ikke er noget krav om, at der skal være ingrediensliste/næringsindhold på emballagen, når det gælder mad fra delikatessen. Men vi har skrevet ingredienslisterne til alle retterne i blogindlægget her 🙂

Anna-Grethe Nielsen Hjortlundskriver:

Hej.
Jeg har smagt boller i karry retten og det var super lækkert …efterfølgende har jeg 2 gange forgæves kørt til Føtex i Brønderslev for at købe flere retter …montren var stort set tom kun salat var der ,første gang spurgte jeg i delikatessen og en noget træt pige kom efter lang tid med en halvfrossen pakke grøntsags brød ! De er ikke helt tøet op sagde hun ….Øv ( og de kan vist ikke fryses ØH ! ) Jeg takkede pænt nej …I dag har jeg så forsøgt igen men stadig til en næsten tom montre.

Det er bare SÅ ærgerligt for det super gode koncept og jeg fortsætter selvfølgelig, giver ikke op !! 🙂 en dag får jeg smagt lasagnen !!!!!

De kærligste hilsner fra en fan

Anna-Grethe

Michelle Kristensenskriver:

Dejligt at høre, at du er vild med konceptet 🙂 Og nej, giv endelig ikke op. Håber det lykkes snart 😀

Anjaskriver:

Hvad svarer coleslaw fra Føtex (mk versionen) til i forhold til MK principperne.

Michelle Kristensenskriver:

Hej Anja, tak for din besked, og jeg beklager det sene svar. Retterne er inspireret af mine MK Principper. Du kan finde information om ingredienserne og næringsindholdet i mine færdigretter i blogindlægget her. Jeg har dog valgt at markedsføre produkterne uden at henvise til MK Principperne, da der er ret strenge krav efter fødevarelovgivningen for, hvordan man må markedsføre fødevarer, der sælges i butikker. Det betyder selvfølgelig ikke, at retterne afviger fra dét jeg står for. Xx Michelle

Natasjaskriver:

Hej 🙂 Jeg er rigtig stor tilhænger af dine grøntsagsbrød! – det smager rigtig godt. Dog har jeg er spørgsmål, hvor mange kalorier er der i dem? Fordi herinde står der 85 kcal pr. 100gram, men inde på Føtex hjemmeside står der 143kcal pr. 100gram. Det har været lidt misvisende for mig. Håber du kan hjælpe 🙂

Kh

Natasja

Michelle Kristensenskriver:

Hej Natasja. Tak for din besked, og beklager det sene svar. Det er tallene på bloggen her, som er de rigtige. Vi har været i dialog med Føtex omkring det 🙂 Xx Michelle

Natasjaskriver:

Hov mente 83 og ikke 85 ** 🙂

Helleskriver:

Hej
Har lige lavet spidskålslasagnen, den var rigtig god 👍🏻 På pakken står nettovægt 404 g, på min vægt vejede retten 706 g, godt nok med emballage, men tænker ikke det vejer 300 g. Hvorfor den forskel?
Bedste hilsner
Helle

Michelle Kristensenskriver:

Tusind tak for det Helle. Vil du ikke sige det til din delikatesse, for der er klart en fejl i retten så. Du skal egentlig bare være glad for du har fået mange for pengene og en ret til 2 portioner 🙂

Annette Laustsenskriver:

Hej Michelle
Er lige startet på min livsstilsændring, er blevet mega fan af din færdigretter.
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange gram de forskellige ingredienser vejer i dine retter. I henholdsvis boller i karry, kylling i fad og lasagne
Håber du forstå mit spørgsmål?
Mvh Annette

Michelle Kristensenskriver:

Hej Annette, tror du er nødt til at henvende dig i føtex delikatessen for at få de præcise tal 🙂 Xx M

Pia Lyngby Brakhage Sleiborgskriver:

Vi købte dine boller i karry i Føtex i dag, Eternitten i Aalborg.
Ingen ingrediensliste på pakken, øv.
Jeg kan så se den her på siden. Der står bare ingen steder hvor gram der er i pakken 🤷‍♀️

Pia Lyngby Brakhage Sleiborgskriver:

Øh….det smagte super godt 😋😃👏 det vil vi helt sikkert købe igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen