9. jul 2020 MK principperne

Mød Pernille, en trofast MK-camper

Jeg har glædet mig rigtig meget til at udgive dette blogindlæg til jer. I skal nemlig møde Pernille Bertelsen, som har deltaget på 5 MK camps i løbet af de sidste par år. Pernille er 27 år, og jeg har med stor glæde fulgt hendes udvikling på MK principperne, hvor Pernille også har kæmpet med det mentale aspekt i en livsstilsændring.
Pernille startede sin livsstilsændring tilbage i april 2019 og er stadig igang den dag i dag. Hun har sammenlagt tabt 29,9 kg. og tabt 168,5 cm. fordelt på kroppen. Læs med her, og bliv inspireret af Pernilles seje rejse.

Hvornår var du på din første MK camp og hvad fik du ud af den?

Min første camp begyndte den 8. april 2019. Jeg synes det hele virkede så let og jeg forstod principperne fra dag et af, hvorfor det virkelig gav mig motivation for at fortsætte. På min første camp tabte jeg 16,5 centimeter og 5,1 kg., hvilket for mig var virkelig stort. Jeg har forsøgt at sætte mig ind i andre sundhedsprincipper, men jeg har aldrig rigtig forstået dem. Men MK principperne forstod jeg bare fra dag 1, og det gør virkelig en kæmpe forskel, da man så ikke skal bruge oceaner af tid på bare at forstå principperne.

Siden da har du været på 5 camps. Hvorfor har du valgt at deltage på 5 camps, og hvad har du fået ud af at være på 5 stk.?

Jeg fortsætter med at tilmelde mig camps, da de giver mig motivation. Jeg har igennem MK fundet ud af, at det giver motivation, at man kan skrive med andre som sidder med præcis det samme som en selv. Det at være medlem af de lukkede facebookgrupper har virkelig haft stor betydning for mig, for det bliver på en måde ens anden familie. I gruppen ved folk hvad du gennemgår og den støtte man får derinde, af vildt fremmede mennesker, er fantastisk. Jeg har nok hellere ikke tilmeldt mig min sidste camp endnu.

Det er jo de samme manualer, som du har fået på alle camps – har du lært noget nyt for hver camp?

Jeg har ikke gået så højt op i, at det har været det samme materiale jeg har fået, da det er grupperne på Facebook der har gjort udfaldet for min deltagelse i flere camps. Jeg har lært noget nyt ved hver evig eneste camp, da jeg ved hver camp har haft forskellige udgangspunkter og har været forskellige steder i mit liv. Jeg mener ikke, at materialet man får ved at deltage på disse camps er alfa omega, da de jo blot er en hjælp til hvordan tingene kan gøres og hvordan man kan sammensætte sin madplan eller træningsplan. Jeg har siden løbende købt flere MK bøger, magasiner og e-bøger, så der er altid noget nyt man kan prøve. Ligeledes var jeg med på første trænings camp.

Jeg husker, at du for en eller to camps siden, havde virkelig svært ved at finde en ro oppe i dit hoved med at du har tabt dig så meget. Hvordan går det med det nu? Har du fundet en ro med din nye livsstil eller er du bange for at falde retur til de gamle mønstre?

Jeg bøvler stadig en del med roen i hovedet, da mit indre jeg ikke helt kan acceptere, at der ikke længere er for mange kilo på kroppen. Jeg arbejder stille og rolig med, at slappe mere af i det, men ligesom et vægt tab tager tid, så gør det her også. For mit vedkommende, så havde jeg ikke troet, at jeg skulle tabe 30 kilo på så kort tid. Når jeg kigger mig i spejlet, ser jeg fortsat det der mangler, men jeg er mere og mere begyndt at indse, at jeg ikke er overvægtig længere. Jeg tror altid, at jeg på et eller andet plan vil være bange for at blive overvægtigt igen, men jeg er sikker på, at jeg ikke falder tilbage i gamle mønstre. Ville jeg falde i, så havde jeg gjort det for 1 år siden og jeg er ikke på et tidspunkt faldet tilbage. Jeg har taget mig selv i, at blive lidt små irriteret på de folk jeg har omkring mig i mit liv, når de siger til mig, at jeg skal passe på med at det ikke går hen og bliver en besættelse for mig, eller at det bliver sygeligt med mit vægttab, da jeg ikke selv kan se det. Det handler primært om, at tøj virkelig kan skjule meget, og at jeg jo kan se det overflødige hud og de steder hvor der godt lige kunne mangle lidt mere. Jeg ved de kun mener det kærligt, men jeg stopper jo heldigvis når jeg selv er tilfreds, og der er jeg ikke helt endnu.

Hvordan har du det med din krop den dag i dag i forhold til for 1 år siden?

Mit forhold til min krop dengang og mit forhold til min krop i dag kan på ingen måder sammenlignes. Jeg er mere i balance med mig selv, og jeg slapper mere af. Da jeg var størst, synes jeg jo også, at jeg slappede af i mig selv, men det kan jeg virkelig se nu, at jeg ikke gjorde. Jeg så ikke mig selv være så stor, som jeg egentlig har været. Jeg var ikke glad og jeg var på ingen måder selv sikker. I dag er jeg selvsikker og jeg sørger for at fortælle mig selv positive ting, da jeg tænker det kan hjælpe til, at man elsker sig selv endnu højere. Jeg har i flere år haft et motto om, at man skal elske sig selv, inden man kan elske en anden. Jeg elsker mig selv i dag.

Hvordan ser en typisk hverdag ud hos dig madmæssigt? Hvad indtager du?

Jeg får typisk cremet chiaskyr med bær/rabarber kompot og evt. et stykke frugt ved siden af, til morgenmad. Det smager som en dessert, og hvem ville ikke gerne spise det til morgenmad. I weekenderne kan jeg godt lige at lave bananpandekagerne eller klaske to æg sammen på panden med lidt bacon og grønt til.

Til frokost får jeg altid salat/gnavegrønt med enten tun, hytteost eller pizzasnegle af skyrbolle dejen. Jeg har også fået skinkepakkerne med det fyld jeg nu bryder mig om, og de er altså et kæmpe hit til både madpakken og aftensmaden.

Til aftensmad får jeg på træningsdage gerne rugbrød med salat og noget protein til. Hvis det nu ikke er en træningsdag, så får jeg gerne noget salat med protein til, men ikke altid lige det samme som til middagsmad. For nogle ville det måske være kedeligt, hvis måltiderne ligner hinanden for meget, men for mig er det helt fint. Jeg har kun mig selv at tage højde for og nogle gange skal man også gøre det nemt for sig selv, så man kan få hverdagen til at fungere uden at køre surt i noget.

Hvad spiste du før, du startede op på MK principperne?

Inden jeg begyndte på MK var jeg nok det man kan kalde for en spaghetti-pige, hvis der er noget der hedder det. Jeg kunne leve af spaghetti og Pepsi max og jeg frygtede, at det ville blive mine største udfordringer i forhold til at følge principperne. Jeg har taget mig selv i at se det som en belønning, når jeg får spaghetti/pasta, for når jeg endelig får det, så er det fordi jeg har fortjent det. Enten fordi jeg har trænet, og det tæller som mine tætpakkede kulhydrater eller fordi jeg har fastet og kan bruge et af mine nydelsesmåltider. Pepsi max og sodavand generelt har vist sig ikke at være noget problem. Jeg har sidst fået en tår sodavand lørdag den 6. april 2019. Inden jeg begyndte på MK, tænkte jeg ikke som sådan over, hvad jeg spiste, eller om det var mad som min krop havde godt af. Jeg spiste lige det jeg havde lyst til, hvor jeg i dag sætter meget mere pris på, når jeg så endelig får sovs, pomfritter eller hvad mine nydelsesmåltider lige indeholder.

Hvad ville du ønske, at du havde vidst om dig selv for 2 år siden?

Jeg ville inderste inde ønske at alting nok skulle blive godt, og at man skal sørge for, at gøre det der gør en selv glad og ikke altid alle andre. Ligeledes ville jeg ønske, at jeg havde vidst, at man ikke altid kan forvente støtte af dem man har tæt på, men man lærer at leve med det og det gør bare, at man også lærer at tænke på sig selv, inden man tænker på andre. Jeg ville virkelig også gerne have vidst dér, at jeg var så hammer sej!

Hvad er den største forandring du har gennemgået det sidste års tid?

Den største forandring jeg er gået igennem er helt klart min selvtillid og selvbillede. Den person, som jeg var på det tidspunkt og den person jeg er nu, kan som udgangspunkt ikke sammenlignes. Jeg er blevet meget mere åben, fuld af selvtillid og ikke mindst udadvendt, hvilket jeg ikke rigtig har været før. Så selv det ydre har ændret sig meget, så har det indre ændret sig mindst ligeså meget.

Hvad er dit bedste råd til andre, som gerne vil komme i gang med et vægttab eller livsstilsændring?

Sæt i gang og tag en dag af gangen. Hvis jeg kan, så kan du dælme også.”

Du er MØG sej, Pernille! Tusind tak for at dele din historie med os.

Se flere billeder af andre seje MK-campere, der har opnået et flot vægttab, eller bliv klogere på MK principperne her.

Næste MK online camp starter op d. 3 august 2020. Du kan købe plads til campen her.

Xx Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen