Nougatkugler til den søde tand

03. november 2019

Reklame for Netto

Må jeg godt sige glædelig jul? Jeg har SÅDAN en lyst til det, for hvis der er noget jeg elsker, så er det julen. Hvorfor ikke tage lidt forskud på den og starte med at lave konfekt til dagene i december allerede nu? Man kan jo altid også liiiige prøvesmage nougatkuglerne i november.

I denne uge, i din lokale Netto, finder du en masse dejlige sager til at lave konfekt med. Jeg kunne for eksempel endelig sige farvel til min alternative chokoladesmeltning, som jeg før i tiden har udført ved at placere en tallerken med chokolade på over en gryde med kogende vand. Det er altså noget lettere, og giver mindre svineri, at smelte chokoladen i en chokoladesmelter. Sådan en ejer jeg nemlig nu, og sådan en finder du blandt andet i Netto fra i dag.

I dag skal du have opskriften på nougatkugler, som er en af mine favorit dadelkugler. De kan overraske de fleste med deres bløde og hasselnøddeagtige smag, og er her hos mig fast inventar på julens konfektfad. Her får du opskriften.

Nougatkugler
24 stk.

Kuglerne
60 gram 70% chokolade
2 dl hasselnødder
16 dadler
¼ tsk vanilje
24 hele hasselnødder

Topping
100 gram smeltet 70% chokolade
150 gram hasselnødder, finthakket

Sådan gør du
Kom alle hasselnødderne på en bradepande og bag dem i 12-15 minutter i ovnen ved 175 grader, varmluft.
Lad dem køle af.
Kom chokoladen og hasselnødderne til kuglerne i en foodprocessor og kør dem til mindre stykker.
Kom herefter dadler og vanilje deri og kør det hele sammen til en ensartet masse.
Fordel dejen i 24 lige store dele. Rul hver en del rundt om en hel hasselnød, så nødden er inde i midten af kuglen.
Dyp derefter kuglen i chokolade og rul i hasselnødder.
Stil et køligt sted så chokoladen kan størkne.
Opbevares på køl og kan fryses. Jeg har puttet kuglerne i en dejlig juleæske, som du også kan finde i Netto i denne uge.

Velbekomme og rigtig dejlig søndag!

Del: