Dessert og sødt Morgenmad

Bananroulade med bær

I april 2020 udgav vi vores første 4-ugers kostplan, hvori der er en opskrift på chokovafler. Jeg fik to dage efter idéen til at teste, om man kunne lave chokovaflerne om til en sundere roulade. Det kunne man, og I har jublet over den opskrift. Nu er jeg her så med en opskrift på en sundere roulade. Denne gang på en lys dej, som smager dejligt at sommerlige bær, banan og chokolade. Jeg har lavet dejen til rouladen af mine bananpandekagedej, som har været et hit i mange år. Dog har jeg tilføjet lidt havregryn, for at bananpandekagedejen ikke bliver alt for fugtig. Opskriften her er genial til den sunde hverdag, hvor du ønsker at nedsætte indtagelsen af raffineret sukker og søde sager, som får dit blodsukker på en rutchebanetur. Du kan indtage rouladen både til morgenmad, snacks og dessert. Ja, så artig er den. Psssst… Hvis du gerne vil lave bananpandekager på panden, så kan du undlade havregrynene.

Average rating 4 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4 4
6 person

Rouladebunden

6 person

Creamy skyr

6 person

Fyld

1. Kom alle tingene til rouladebunden i en blender eller foodprocessor og kør det sammen til en ensartet masse.

2. Kom dejen på en beklædt bageplade og bag bunden i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 min. Lad den køle af.

3. Rør alle ingredienserne til den cremede skyr sammen.

4. Hak chokoladen og skær bær i mindre stykker.

5. Kom cremen på rouladebunden og drys med bær og chokolade. Rul rouladen sammen.

6. Skær rouladen i 12 skiver og servér eller opbevar rouladen på køl. Kan holde sig i et døgn.

Tip
Du kan altid skifte fyldet ud med andet. F.eks. anden frugt og nødder. Du kan også komme skræl af citron i dejen. Det er virkelig lækkert!
2 store bananer kan erstattes af 2 1/2 mindre bananer.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld