Brownies
Kidneybønner i kage? Ja det lyder helt gak, men den er altså god nok. Det smager nemlig virkelig godt med bønnerne i chokoladekagen. Derudover bliver kagen mere mættende, da den får et højt indhold af protein, som øger din mæthed og holder dit blodsukker stabilt. Men du skal dog stadig se den som kage og nydelse. Ja jeg er møg kedelig.
Brownie
- 500 g kogte kidneybønner (evt. fra dåse)
- 4 stk. æg
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 80 g kakaopulver
- 2 stk. modne bananer
- 12 stk. juicy dadler (uden sten)
- 1/4 tsk. salt
- 185 g smeltet kokosolie
- 100 g hakkede valnødder
Pynt
- 30 g valnødder (kan udelades)
1. Tænd for ovnen på 150 grader varmluft.
2. Hak først kidneybønner fint i en foodprocessor, tilsæt alle andre ingredienser end kokosolie og valnødder, og kør i ca. 1 min.
3. Tilsæt lidt efter lidt den smeltede kokosolie, mens foodprocessoren kører.
4. Hæld dejen op i en skål, hak de 100 g. valnødder i mindre stykker, og vend dem i dejen.
5. Kom dejen i en lille bradepande, hak resten af valnødderne, og drys dem over dejen.
6. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
7. Tjek efter 20 min., om den er ved at være færdig. Den må helst ikke blive for tør.
Tip
Kagen kan fryses.