Fastelavnsbolle med mango-passionskompot
Hvem havde troet, at det ville lykkes os at lave en fastelavnsbolle, som kan prale af at være rig på proteiner sammenlignet med den originale variant og dermed også mætte i længere tid, mens smagen stadig er i top? Den er god nok! Her får du opskriften på en fastelavnsbolle med mango-passionskompot.
Søde hytteboller
- 225 g hytteost 1,5%
- 80 g havreklid
- 2 stk. æg
- 1 spsk. fiberhusk (15 g)
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. flydende honning
- 1/4 tsk. vaniljepulver
- 1/4 tsk. stødt kardemomme
Mango-passionskompot
- 1 stk. mango
- 3 stk. passionsfrugt
- 1 tsk. flydende honning
- 1/4 tsk. vaniljepulver
Creme
- 150 g mascarpone
- 150 g skyr
- 1 spsk. mynte
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. flydende honning
Pynt (kan undlades)
- 30 g mørk chokolade 70%
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kom alle ingredienserne til de søde hytteboller op i en skål, og blend det hele sammen til det får en ensartet konsistens. Lad dejen trække i 10-15 minutter.
3. Kom mandlerne til remoncen op i en minihakker eller foodprocessor, og kør dem til de er helt finthakket. Kom så smør, honning og kanel deri, og kør det sammen til en ensartet masse.
4. Kom bagepapir på en bageplade. Kom lidt koldt vand på dine hænder og form 6 runde boller af bolledejen. Bag i ca. 20-25 minutter. Lad bollerne køle af.
5. Skær mango i små tern. Kom mangotern, passionsfrugt, vaniljepulver og honning op i en kasserolle, og lad det koge sammen i 5 minutter. Lad mango-passionskompotten køle af.
6. Pisk ingredienserne til mascarponecremen sammen.
7. Halver bollen på langs og smør 1 tsk. af remoncen ud i bunden af hver bolle. Fordel derefter cremen og mango-passionskompotten i bollerne.
Tip
Opbevar fastelavsbollerne på køl i 2-3 dage.