Dessert og sødt

Fastelavnsbolle med æblekompot

Hvem havde troet, at det ville lykkes os at lave en fastelavnsbolle, som kan prale af at være rig på proteiner sammenlignet med den originale variant og dermed også mætte i længere tid, mens smagen stadig er i top? Den er god nok! Her får du opskriften på en fastelavnsbolle med æblekompot.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
6 stk

Søde hytteboller

6 stk

Remonce

6 stk

Æblekompot

6 stk

Creme

6 stk

Pynt (kan undlades)

1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

2. Kom alle ingredienserne til de søde hytteboller op i en skål, og blend det hele sammen til det får en ensartet konsistens. Lad dejen trække i 10-15 minutter.

3. Kom mandlerne til remoncen op i en minihakker eller foodprocessor, og kør dem til de er helt finthakket. Kom så smør, honning og kanel deri, og kør det sammen til en ensartet masse.

4. Kom bagepapir på en bageplade. Kom lidt koldt vand på dine hænder og form 6 runde boller af bolledejen. Bag i ca. 20-25 minutter. Lad bollerne køle af.

5. Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom æbletern, vaniljepulver og honning op i en kasserolle, og lad det koge sammen i 5 minutter. Blend æbleternene med en stavblender eller mos dem med en gaffel, så det bliver en grov kompot. Lad æblekompotten køle af.

6. Pisk ingredienserne til mascarponecremen sammen.

7. Halver bollen på langs og smør 1 tsk. af remoncen ud i bunden af hver bolle. Fordel derefter cremen og æblekompotten i bollerne.

Tip
Opbevar fastelavsbollerne på køl i 2-3 dage.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen